Střevní viróza českých hokejistů má i výhodu, stmeluje tým

15. květen 2014

Hodně krušné chvíle prožívají čeští hokejisté během posledních dvou dnů. Hráči mají střevní problémy, s kterými odehráli i včerejší zápas mistrovství světa proti Itálii. Tým Vladimíra Růžičky má dva dny volna, a tak je klid na léčbu, kterou si hokejisté zpestřují humorem.

„Má to i náš trenér, takže je sranda. Při tréninku to zlehčujeme, ale v zápase na to nikdo nemyslí,“ popisuje situaci v týmu Tomáš Rolinek.

Na tréninku bylo dnes jen šest hráčů. Ostatní sice do haly dorazili, ale po konzultaci s koučem Růžičkou se zase znovu sbalili a odjeli zpět na hotel. Cesta autobusem trvá přibližně 25 minut, což je pro hokejisty se střevní chřipkou dlouhá doba.

„Měly by být pořadníky na pokoji. I dole jsou asi 4 záchody a myslím, že tam bude tlačenka,“ vtipkuje kapitán hokejistů. Přímo na toaletě ale prý mají hokejisté jiné myšlenky.

Jedním z nejhůře postižených nepříjemnou krátkodobou nemocí byl a stále je dvacetiletý útočník Tomáš Hertl. „Na žaludek jsem vždy trpěl. Nikdy jsem neměl horečky, ale letos jsem měl už několikrát střevní potíže. Celkem se mě drží,“ říká nejmladší reprezentant.

Čtěte také

Podle reprezentačních lékařů bude nejpozději v sobotu u většiny hráčů problém vyřešen. V týmu ale zůstává jeden hokejista, který se potýká s klasickou chřipkou. Vladimír Sobotka, který hrál v první formaci s Jaromírem Jágrem, bere antibiotika.

„Nikdy jsem nezažil takový stav. Ráno jsem byl na snídani, už tam jsem se cítil hrozně a dal jsem si jen nějaké ovoce. Potom už jen vývar a čaj. Když už nejsem zraněný, tak aspoň nemocný,“ dodává Vladimír Sobotka, jehož léčba by měla v nejlepším případě trvat ještě tři nebo čtyři dny.

autoři: špo , vman
Spustit audio