Střelec zabil v Kalifornii šest lidí, pachatelem je syn amerického režiséra

25. květen 2014

Kalifornská policie vyšetřuje případ mladého muže, který ubodal tři lidi a později tři zastřelil z jedoucího auta. Několik lidí také zranil. Střelcem byl syn amerického režiséra Petera Rodgera. Pachatele identifikovala jeho rodina.

Americká policie řeší případ střelce z jižní Kalifornie. Muž v pátek večer místního času zabil šest lidí v Isla Vista, části Santa Barbary.

Tři údajně ubodal a další tří zastřelil z jedoucího pravděpodobně černého BMW. Poté zřejmě spáchal sebevraždu. Policisté teď vyslýchají svědky.

„Slyšel jsem asi šest výstřelů, alespoň to tedy znělo jako výstřely. Zpočátku jsem si myslel, že to je nějaký ohňostroj. Pak se ale ozvaly další dvě rány,“ popisuje událost jeden ze svědků.

Policie zkoumá video, které střelec umístil o několik dní dříve na YouTube. Stěžuje si v něm na nezájem žen a slibuje pomstu.

Pachatelem byl 22letý syn amerického režiséra Petera Rodgera, který jako jeden z tvůrců spolupracoval na sci-fi filmu Hunger Games. Střelce identifikovala jeho rodina. Informaci potvrdil také Rodgerův právník, podle kterého mladík trpěl psychickou poruchou.

autoři: pan , mach , ako
Spustit audio