Spory o záchranu zadluženého ostravského Baníku nekončí

29. květen 2013

Záchrana zadluženého ostravského Baníku může skončit u soudu. Opoziční zastupitelé napadli průběh hlasování o odkoupení pozemků na stadionu za 114 milionů korun. Jde hlavně o to, že napoprvé byla většina zastupitelů proti a na druhý pokus někteří změnili názor. Na veřejnost se dostal zvukový záznam, který dokazuje, že tlak na některé zastupitele byl velký.

Náměstek ostravského primátora za ODS Dalibor Madej o přestávce mezi hlasováními rychle hledal potřebné hlasy pro odkoupení Bazalů. Mezi vulgárními výrazy padala i jména vhodných zastupitelů. Lukáš Semerák z opozičního Hnutí Ostravak vyzývá k demisi jeho i primátora města. „To jsou opravdu věci, které nám připadají nedůstojné.“

Opozice bude chtít po ministerstvu vnitra, aby případně zasáhlo a toto usnesení zrušilo. Náměstek primátora Madej jakékoli machinace odmítá. A vulgární slova podle něj k politice v tomto regionu patří.

„Město koupilo skutečně jenom pozemky za cenu 1000 korun za metr čtvereční.“ Ani on ani primátor Petr Kajnar z ČSSD své funkce opustit nechtějí.

autoři: mrk , jam
Spustit audio