Sport je pro ně život. Navzájem si fandíme, říkají sourozenci Kolářovi

28. březen 2018 11:55

Ondřej Kolář chytal od malička fotbal za liberecký Slovan. Jeho sestra Lucie zase obléká volejbalový dres Dukly. Sport je pro ně náplní života. A také možností, jak jeden druhého může podpořit.

Ondřej Kolář zamířil v zimě z Liberce do Slavie, kde už si třeba vychutnal derby pražských S proti Spartě. Nikdy ale nezapomene, jak to se sportem bylo u nich v rodině: „Ségra ode mě vždycky dostávala tvrdou školu, nehrála si s panenkami, ale s balónem a je vidět, že se to vyplácí, sporty s balónem jí jdou.“

Lucie: Mezi klukama jsem to měla lehčí

„Vždycky jsme s bratrem hráli fotbal, byla jsem jeho malá sestřička, mezi klukama jsem to měla vždycky lehčí,“ prozradila Lucie Kolářová. Sport podle Ondry u nich obou je důležitou součástí života.

Navzájem si jsou oporou i podporou

Ondřej Kolář vnímá, jak je jeho sestra v sedmnácti letech úspěšná. V mládežnických kategoriích pravidelně nastupuje v reprezentačních výběrech. Oba se taky navzájem povzbuzují. Pokud jim to čas dovolí, tak přímo z hlediště. „Na moje zápasy ségra chodí skoro pořád, to dělám taky, i když toho času nemám tolik jako ona.“

Lucie Kolářová vlastně od malička vyrůstala ve fotbalovém prostředí. Jenže právě pro fotbal doma prý neměli moc velké pochopení. Tedy v případě Lucky. „Maminka mi ho zatrhla, že nebudu hrát fotbal, když jsem holka,“ říká Lucie Kolářová. Vnímá zároveň, že starší bratr byl vlastně od malička velký talent.

autor: Pavel Petr
Spustit audio