Splnil se prorocký sen agenta Dala Coopera. Seriál Twin Peaks se po čtvrtstoletí vrátil

22. květen 2017

Byl označován za kultovní, přesto v 90. letech seriál po druhé sezóně ukončili pro nízkou sledovanost. O pětadvacet let později se zvláštní agent Dale Cooper znovu vydává do městečka Twin Peaks v americkém statě Washington. A odhaluje při tom další tajemství a naráží na paranormální jevy. Vydrží tentokrát déle?

Původní seriál i přes počáteční nadšené reakce postupně ztrácel sledovanost, a tak byl po dvou řadách zrušený. K jeho obnovení se pak dlouho nikdo neměl. Návrat právě teď se ale nabízel, v závěru totiž zavražděná Laura Palmerová agentu Cooperovi ve snu říká, že se uvidí za pětadvacet let.

K projektu se nadšeně vrátila většina herců, představitel hlavního hrdiny Kyle MacLachlan řekl, že Dale Cooper je vůbec jeho nejoblíbenější rolí. „Naštěstí jsem se vešel do obleku... Nejlepší ale bylo se po letech vrátit do režisérsko-hereckého vztahu s Davidem Lynchem. Rád jsem ale taky viděl všechny ty lidi z předchozího seriálu a dozvěděl se, co dělali dál,“ těší se herec.

Pokračování hodnotí pozitivně i fanoušci. Informace o nových dílech byly přísně utajené a nebyla ani klasická předpremiéra. Na sociálních sítích se objevují slova jako skvělý, fantastický nebo stejně tajemný jako dřív.


10. května 2017 zemřel ve věku 77 let Michael Parks, známý z filmů Quentina Tarantina. V seriálu Twin Peaks ztvárnil postavu mladého zločince Jeana Renaulta.

Někteří se ale vlnou okolo Twin Peaks nenechali strhnout a hrdě oznamují, že nikdy neviděli jedinou epizodu tohoto seriálu. Stanice Showtime odvysílala první dvouhodinový díl, po němž bude za týden následovat další. Od 4. června se začne vysílat dalších 14 nových dílů, a to každý týden.

Totality mě pořád straší. Svými filmy chci varovat před jejich zrůdností, říká Olga Sommerová před premiérou dokumentu Červená
SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na exkluzivní předpremiéru filmu Smrtihlav
Kdo vezme pod křídlo Nabarvené ptáče? Marhoul v Cannes prodává zatím nedokončený film

autor: kla
Spustit audio