Sparťan David Lafata dal v důležitém utkání s Mladou Boleslaví hattrick

13. květen 2013

Ještě pořádně napínavý může být boj o titul ve fotbalové Gambrinus lize. Po domácí ztrátě Plzně se Slavií a jasné výhře Sparty nad Mladou Boleslaví dělí nejlepší dva týmy tabulky tři kola před koncem soutěže pouhé dva body.

„Jsou situace, kdy i všichni sparťané přejí Slavii, a ta situace nastala před zápasem Slavie v Plzni.“ Trenérské angažmá ve Slavii by si sice současný kouč Sparty Vítězslav Lavička nikdy představit nedovedl, ale přiznává, že teď sešívaným fandil.

Ale nebyla to zrovna jednoduchá situace pro fotbalisty z Letné. Na jedné straně věděli, že jsou díky slávistům zpátky ve hře o titul, jenže zrovna tak vnímali předchozí vlastní nezdary a není to jen tak udělat v takové situaci tlustou čáru za horším obdobím. „Jak bylo vidět v první půli, tak se moc jednoduše nedělá,“ bavil se po zápase David Lafata, kterému také do smíchu po vítězství nad Mladou Boleslaví 4:0 skutečně bylo.

Vždyť dal v utkání tři góly a hlavně svou první brankou těsně před přestávkou v té době hodně nervózní sparťany uklidnil. Ale klid je to pouze relativní a nejspíš i krátkodobý. Jak fotbalisté Plzně, tak i sparťané už totiž v dostizích o první místo ukázali, že se s nervozitou pokaždé nedá skamarádit tak, jako se to teď povedlo Pražanům. Až to někdy vypadá, že titul nechce nikdo.

„Rozhodnuté není v české lize ještě vůbec nic. Vypadá to dnes tak, že každý může porazit každého, což svědčí o tom, že ta liga je spíše chaotická než vyrovnaná,“ dodává velký fotbalový fanoušek a jinak herec Michal Pavlata.

autoři: jpa , jam
Spustit audio