Soukalová a spol. mají poslední šanci na medaile. Na MS se pojedou 'masáky'

13. březen 2016

Biatlonisté dnes mají poslední šance vybojovat medaili z mistrovství světa v Oslu. Závody s hromadným startem, kam se dostalo jen třicet momentálně nejlepších mužů a žen jsou kontaktní, někdy hodně ostré, ale také mimořádně atraktivní. Česko bude mít v obou dvojnásobné zastoupení.

Čtvrtá, pátá nebo šestá místa jsou fajn, ale medaile jsou medaile. A tu nezískali čeští biatlonisté na světovém šampionátu na Holmenkollenu zatím ani jednu. Neoficiálně a s velkou nadsázkou vyhrála Gabriela Soukalová zkrácený sprint, za který se dá považovat její úsek ve štafetě.

„S Ondrou Rybářem (šéftrenérem reprezentace, pozn. red.) jsme si říkali, abych to brala jako rozjetí před nedělním masákem. Doufám, že tak závod sloužil,“ prozradila Gabriela Soukalová jeden z taktických plánů.

Teď už zbývá jen doufat, že v konci šampionátu a těsně před závěrem sezony najde dost sil na poslední závod, ve kterém může bojovat o medaili. Prohlásila, že je dost unavená. Ale sportovci často říkají, že se jejich nejlepší výsledky zrodily právě z únavy.

„V tom se s nimi shodnu. Sama podle sebe vím, že když jsem měla předem prohraný závod a byla jsem smířená s tím, že to nic výrazného nebude, většinou se dařilo tak, že jsem sama nechápala, kde se to ve mně bralo,“ říká vedoucí žena Světového poháru.

A hodně velké ambice by mohla mít i Veronika Vítková, která se na mistrovství světa lepší závod od závodu.

„Střelecky se mi tu, mimo prvního závodu, daří. Od té doby je to na střelnici suprový, tak doufám, že mi to vydrží a dokážu najít nějaké zbytky sil,“ věří Vítková.

Síly budou ještě obtížněji nacházet Michalové Krčmář a Šlesingr, kteří se včera podíleli na pátém místě mužské štafety. Biatlonistky se do závodu s hromadným startem vydají ve 13 hodin, muži v 16.

autoři: kyk , vman
Spustit audio