Soud potvrdil podmínku pro svědky, kteří křivě vypovídali v kauze řidiče Půčka

14. září 2015
Zprávy

Roční podmíněné tresty pro dva svědky, kteří křivě vypovídali v případu řidiče Marka Půčka, platí. Půček loni v létě na pražském Smíchově autem v opilosti srazil a zabil mladou dívku, při nehodě byl opilý. Oba muži přitom u soudu tvrdili, že řidič vypil jen malé pivo.

Mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová Českému rozhlasu potvrdila, že svědci nevyužili možnost odvolat se.

„Mohu potvrdit, že trestní příkazy v případě obou svědků v kauze pana Půčka jsou pravomocné a vykonatelné,“ uvedla Pröllerová.

Marek Půček si za nehodu, od níž utekl, nyní odpykává šestiletý trest vězení. Městský soud v Praze mu v odvolacím řízení také na deset let zakázal řídit auto.

Dva jeho kamarádi u soudu uvedli, že Půček večer před nehodou, kdy slavil narozeniny, pil jen malé pivo. Podpořili tak řidičovu výpověď, že v době nehody nebyl opilý, ani pod vlivem drog.

Soudkyně ale při hlavním líčení nechala přehrát kamerové záznamy z restaurace, kde parta mladíků slavila. Z nich je patrné, že Půček pil pivo i tvrdý alkohol a na stole byl zřejmě kokain.

autoři: ČRo , rok
Spustit audio