Souboj o postup pro Vítkovice, Mora v sezoně končí. Loučí se trenér Moták, otazník visí nad Krejčím

18. březen 2022

Hokejisté Olomouce v pátém utkání předkola play-off prohráli ve Vítkovicích 1:3. Pro Hanáky to znamená konec sezóny. V sérii podlehli Ostravanům 2:3 na zápasy. 

Vítkovice našly síly k vítězství i přesto, že před několika dny žádaly o odložení zápasů kvůli rozsáhlé viróze v týmu.

„Ani nevím, jak bych to komentoval. Měli tam nějaké problémy v kabině, ale my to samé. A stěžoval si na to někdo? Ne. O tom play-off není, play-off se má rozhodovat na ledě, ne někde v novinách,“ glosoval Krejčí.

„Já bych si nikdy nedovolil nic říct o zdraví, kdyby to nebyla pravda. A myslím, že k tomu mám co říct,“ reagoval trenér Vítkovic Miloš Holaň, jenž si před lety prošel vážným onemocněním. Porazil rakovinu. Jeho mužstvo teď půjde na nedaleký Třinec.

„Měli tam nějaké problémy v kabině, ale my to samé. A stěžoval si na to někdo? Ne. O tom play-off není, play-off se má rozhodovat na ledě.“
David Krejčí, útočník HC Olomouc

Mora v utkání vedla po šťastném gólu Vojtěcha Tomečka, ale jen 47 vteřin, pak srovnal Fridrich. Skóre se pak měnilo až na startu třetí části, kdy Konráda pokořil Kanaďan Flick. Hosté už pak srovnat nedokázali, v čase 59:59 pak dal razítko na vítkovický postup Lukáš Krenželok. „Porvali jsme se o to, ale nevyšlo to. Jedeme zpátky se vztyčenou hlavou,“ řekl Krejčí.

Co s ním bude? Teoreticky by se mohla rýsovat možnost, že ročník dohraje v NHL, kde v pondělí končí přestupové období. „S nikým jsem nemluvil. Soustředil jsem se na to, abychom došli co nejdál tady,“ uvedl.

Loučící se Moták: Byla čest ty kluky trénovat

Jisté je, že v Olomouci končí trenér Moták. „Je to možné,“ prohodil na pozápasové tiskovce s úsměvem. Ale pak už začal s lehkým bilancováním pěti let, které na Hané strávil. „Byla čest ty kluky trénovat. V kabině hraje písnička ‚Aj tak jsme stále frajery‘ a ještě dlouho bude,“ uvedl trenér, který od nové sezony přebere třinecké Oceláře.

Jak utkání a sérii hodnotil brankář Mory Branislav Konrád? Poslechněte si v jeho pozápasových ohlasech.

autoři: Lukáš Kaleta , dja
Spustit audio