Snadné je to jen na papíře, říká o liberecké jízdě v play-off obránce Derner

5. duben 2016

Liberečtí hokejisté zatím neztratili v play-off jediný zápas. Série s Chomutovem i Mladou Boleslaví ovládli 4:0. Na ledě Středočechů dnes zvítězili 5:2. Na výborné sezoně Severočechů má podíl i obránce Lukáš Derner.

Liberečtí hokejisté postoupili do extraligového finále v nejkratším možném čase. Nepřipadá vám to až příliš snadné?

Možná výsledkově, někde na papíře nebo v tabulce to vypadá snadně, ale všechny zápasy byly strašně těžké. Dneska chtěli domácí vyhrát před svým publikem. Boleslav bojovala, hrála pro své fanoušky a bylo to hodně vidět. Jsme rádi, že jsme to zvládli.

Jaká byla semifinálová série s Mladou Boleslaví? Pro oba týmy je to malé derby.

Bylo to hodně pikantní. Na straně Boleslavi je spousta hráčů, co prošli Libercem, a bylo to znát. Z jejich strany tam byla přemotivovanost, provokace, ale to k play-off patří.

Na Liberci bylo znát, že si sezonu hodně užívá a má na čem stavět. Především na přesilovkách a fyzické připravenosti.

Hlavně se snažíme dodržovat všechny pokyny trenéra, které si řekneme před zápasy v přípravě. Nechci to zakřiknout, ale zatím to jde.

Fyzická připravenost není jen práce v létě, ale v celé sezoně. Každý den se každý chce zlepšovat.

Čtěte také

Jaké jsou pocity po splněném úkolu a postupu ze semifinále?

Postoupili jsme, dneska si to užijeme, ale ještě jsme nic nevyhráli a nic nezískali. Musíme udělat ještě jeden krok. Co bylo, to bylo. Dvě série jsou pryč a teď se začneme připravovat na finále. Tam se začíná zase od nuly.

Vyhlížíte už soupeře, nebo nepřemýšlíte o tom, jestli to bude Sparta, nebo Plzeň?

Je nám úplně jedno, kdo to bude. Chceme se soustředit sami na sebe připravit se. Teď bude nějaké volno, zahojíme šrámy a pak vlétneme do finálové série.

Velkou výhodou pro Liberec bude domácí prostředí, protože liberecká aréna je doslova peklo.

Diváci nás ženou a teď poprvé zažijí finále. Myslím, že to v Liberci bude hodně znát. Těším se na atmosféru, lidi nám hodně pomůžou.

autoři: ppe , vman
Spustit audio