Smog zůstává už jen na Moravě a ve Slezsku. Meteorologové odvolali varování na Ústecku

27. leden 2017

Kvalita ovzduší v České republice se lepší. Smogová situace platí už jen ve Zlínském a Olomouckém kraji a na Třinecku. Výstrahu před smogem už naopak neplatí v Ústeckém kraji.

Meteorologové v pátek ráno odvolali stav regulace na Třinecku. Nadále tu ale platí smogová situace. Tu naopak ve stejné době odvolali v Ústeckém kraji.

V Moravskoslezském kraji na Ostravsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku stále platí stupeň regulace. Ve zbytku kraje už ale byla odvolána i smogová situace.

Ta platí už jen ve Zlínském a Olomouckém kraji a na Třinecku. Český hydrometeorologický ústav doporučuje, aby lidé spíš než auty jezdili městskou hromadnou dopravou. Lékaři nedoporučují zvýšený pohyb venku. Opatrní by měli být starší a nemocní lidé a také děti.

Smog zahalil většinu České republiky minulý týden v pátek. Postupně museli meteorologové vyhlásit stav regulace, kdy musí některé podniky omezit výrobu, v Praze, Středočeském, Plzeňském, Olomouckém kraji a na dalších místech. Situace se začala zlepšovat v úterý.

autor: hnn
Spustit audio