Slavia po poháru zvítězila také v lize

19. únor 2006

Fotbalisté pražské Slavie mají za sebou úspěšný vstup do jarní části sezóny. Po čtvrteční výhře nad Palermem v Poháru UEFA zvítězili také v 17. kole Gambrinus ligy. V Jablonci vyhráli 2:0 díky gólům Fořta a Pitáka. Minimálně do pondělí se slávisté dostali na druhé místo v tabulce o skóre před Teplice, které mají pondělní duel s Příbramí k dobru.

Trenér Pražanů Karel Jarolím musel oproti čtvrtečnímu zápasu s Palermem oželet start dvou hráčů. Lukáš Jarolím má z Poháru UEFA nakopnutý sval, Hrdlička zlomený prostředníček na ruce. Jen mezi náhradníky začal útočník Vlček, naopak brankář Vorel si místo v základní sestavě udržel, přestože Kozáčik v lize chytat může.

Diváci na nové tribuně stadionu Střelnice byli smutní již v sedmé minutě. Fořt se po přihrávce od Kalivody sice s míčem trochu zamotal, přesto nakonec obešel i brankáře Špita a doklopýtal do opuštěné branky.

Na překvapivě dobrém trávníku předváděla obě mužstva rychlý a zajímavý fotbal. Domácí se snažili překonat hostující obranu hlavně centrovanými míči, ale ty s přehledem sbíral ve vzduchu jistý brankář Vorel. Aktivní byl tradičně Weber na levé straně zálohy a po jednom jeho přízemním centru musel Vorel řešit ošemetnou situaci před nabíhajícím Smíškem. Pražané hráli více kombinačně a jejich akce znamenaly pro jabloneckou obranu trvalé nebezpečí. Nejblíže druhému gólu byl Holeňák po přiklepnutí Fořta, ale domácí gólman Špit mu včasným vyběhnutím sebral míč z nohy. V další nebezpečné situaci "vypomohl" domácím Fořt, který se postavil nechtěně do střely Pitáka.

Po změně stran promarnil možnost domácích Klapka. Spolu s Barankem šli na jediného obránce hostí, ale jeho přihrávka byla tak nepřesná, že skončila až za postranní čarou. Velkou šanci měl na druhé straně Piták, když po prodloužení od Fořta pálil pohotově z otočky, ale Špit byl připraven.

Domácí se snažili alespoň vyrovnat, ale obrana hostů dirigovaná bývalým hráčem Jablonce Dosoudilem je do šancí nepouštěla. V závěru poslal domácí kouč Rada na trávník třetího útočníka Nulíčka. Jablonečtí sevřeli hosty před jejich šestnáctku, ale po rychlém výpadu vrátil Hercegfalvi míč na kopačku Pitáka a ten pojistil tři body.

FK Jablonec - Slavia Praha 0:2 (0:1)

Branky: 7. Fořt, 87. Piták
Rozhodčí: Jára - Tulinger, Filípek. ŽK: Pončák, Kordula - Dosoudil, Vorel, Švec, Krajčík
Diváci: 3690

Jablonec: Špit - Pončák (55. Kiša), Hušek, Hrotek, Glos (81. Nulíček) - Baranek, Kordula, Klapka, Weber - Lafata (63. Svátek), Smíšek. Trenér: Rada

Slavia: Vorel - Krajčík, Dosoudil, Suchý, Hubáček - Švec, Kalivoda (85. Kratochvíl), Holeňák, Švento (68. Vlček) - Piták, Fořt (73. Hercegfalvi). Trenér: K. Jarolím

autor: ala
Spustit audio