Slaný koláč se dvěma sýry
Dejte tam ricottu, ten druhý sýr si zvolte podle chuti…
Ingredience
- 1 pizza těsto – 470 g
- 1 kelímek ricotty – 250 g
- 5 lžic smetany
- 150-200 g eidamu nebo goudy nebo nivy…
- ostrý kečup
- cibulová nať
- zelené olivy
- sůl
Postup:
- Těsto rozbalíme a zapneme troubu na 170 stupňů.
- Ricottu smícháme se smetanou a nakrájenou cibulovou natí, podle chuti osolíme.
- Ricottovu náplň rozetřeme na těsto, tence potřeme ostrým kečupem, posypeme strouhaným sýrem a poklademe rozpůlenými olivami.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.