Škoda v Česku kvůli problémové převodovce svolává 3000 aut. Nejsou nebezpečné, tvrdí

14. březen 2017

Automobilka Škoda svolává kvůli možným problémům s převodovkou DSG přes 190 tisíc aut po celém světě. Kromě typů Citigo a Kodiaq musejí servisy aktualizovat software u všech modelů, které firma vyrobila od ledna 2013 do srpna 2015. V Česku se to týká víc než tří tisíc vozidel.

„Tato procedura netrvá déle než hodinu a je zcela zdarma. Je důležité poznamenat, že chybná funkce softwaru nepředstavuje nebezpečí pro řidiče ani pasažéry, ani nemůže vést k nouzovým situacím vozu,“ informovala mluvčí Škody Auto Alžběta Šťastná.

Důvodem servisní akce je potenciální nesprávná funkce softwaru, která může vést k překročení únosného tlaku v hydraulickém systému převodovky. V rámci akce bude v autech aktualizován chybný software.

Čtěte také

Na problém s převodovkami škodovek upozornila ruská federální agentura Gosstandard. Koncern Volkswagen v Rusku svolává 43 tisíc vozidel mladoboleslavské automobilky.

Škoda Auto je součástí německého koncernu Volkswagen. Provozuje tři výrobní závody v Česku a zaměstnává v nich zhruba 27 000 lidí. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, a dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. V roce 2016 dodala Škoda Auto zákazníkům celosvětově 1 127 700 aut, třetí rok po sobě přes milion vozů.

autor: | zdroj: ČTK
Spustit audio