Šimánek rozhodl v prodloužení o výhře hokejistů Hradce Králové nad Vítkovicemi

20. listopad 2013

Hokejisté Hradce Králové se po nedělní prohře v Brně vrátili na vítěznou vlnu. Ve 22. extraligovém kole porazili Vítkovice 2:1 v prodloužení. Nabídli tak divákům napínavý souboj se šťastným koncem pro Mountfield.

Ne úplně zaplněné tribuny královéhradeckého stadionu právě vítají kapitána Jiřího Šimánka a s ním celý tým Mountfiledu, který nastupuje k souboji s Víktovicemi. Od samého začátku je k vidění rychlý, ale vyrovnaný hokej. Šancí na obou stranách je málo, domácí si ale přece jen jednu vypracují. Podlešák parádně odstaví v brankovišti dva vítkovické obránce a Rudolf Červený zblízka otevírá skóre zápasu.

"Celé střídání bylo výborné, byl to přesně ten gól, který musíme dávat, střela, tlak do brány, dorážka, takhle teď padají góly," uvědomuje si kapitán Mountfieldu Jiří Šimánek.

Lítý boj pokračuje dál. Vítkovice se snaží o vyrovnání, ale dlouho naráží na dobrou organizaci domácí obrany, až přijde jedenačtyřicátá minuta a Kantora překoná ranou z pravého klubu Karol Sloboda

"Soustředili jsme se na hráče s pukem a nehlídali jsme prostor před brankou, bohužel z toho padl gól zbytečně brzo," litoval Šimánek.

Čas rychle ubíhá a prodloužení se blíží. Tři minuty před koncem třetí třetiny je tu ale šance pro Mountfield strhnout vedení na svou stranu. Gólman Dolejš upustil nevědomky puk, který chvíli leží před odkrytou částí vítkovické branky, domácí toho ale nevyužili, na řadu tedy přišlo prodloužení.

Šimánek: Nechceme spoléhat na nájezdy

"Vždycky jdeme do prodloužení s tím dát gól, nechceme se spoléhat na nájezdy, pokud možno hrát ze zabezpečeného útoku." směje se Jiří Šimánek.

A Mountfield slova svého kapitána přesně naplňuje. Běží stále první minuta prodloužení, rozhodčí signalizují vyloučení vítkovického hráče, pět královéhradeckých hokejistů se žene na hostující branku, kapitán Jiří Šimánek napřahuje a Dolejš na jeho střelu nedosáhne.

"Když jsem se rozjel, doufal jsem, že se to odrazí víc, protože led už byl hodně špatný, bylo tam hodně sněhu, naštěstí se to odrazilo až ke mně a prostě jsem to prostřelil. Ani nevím, jak to tam spadlo, byl tam chumel a gólman nic neviděl," popsal svou vítěznou trefu Jiří Šimánek.

autoři: ala , pka
Spustit audio