Silný vítr srazil reklamní stan v Jihlavě, tři muži utrpěli zranění

14. duben 2014

Silný poryv větru dnes v Jihlavě převrátil konstrukci reklamního stanu. Firma ho stavěla na parkovišti, kde chystala reklamní akci. Vítr stan nadzvedl a ten se zastavil až o panelový dům. Tři montéři utrpěli zranění - dva z nich středně těžká. Kvůli polámaným stromům zasahovali hasiči na několika místech na Vysočině.

Neštěstí se stalo po silném poryvu větru krátce před jednou hodinou odpoledne v jihlavské ulici S. K. Neumanna.

"Dva muži utrpěli po pádu z několikametrové výšky zlomeniny končetin a těžké pohmožděniny, skončili na traumacentru v Brně - Bohunicích.“

„Třetí muž byl s lehčím zraněním převezen do jihlavské nemocnice," řekl ČTK náměstek ředitelky krajských záchranářů Petr Novotný.

Hasiči montovanou konstrukci stanu zajistili lany a popruhy proti dalšímu pohybu. Přesnou příčinu a další okolnosti události vyšetřují policisté.

„Pán v přízemí, kde vlastně byla ta rána největší, říkal, že to bylo, jako když ten dům padá. Takže asi nic příjemného to nebylo, navíc u toho sněžilo, padaly kroupy, byl obrovský vítr,“ popisuje událost domovnice paní Adamcová.

Zástupci firmy, která stan na parkovišti u panelového domu stavěla, se k neštěstí odmítli vyjádřit.

Hasiči na Vysočině dnes vyjíždějí také k popadaným stromům. Zatím likvidovali šest událostí, nejčastěji silný vítr lámal stromy na Pelhřimovsku.

autor: jak | zdroj: ČTK
Spustit audio