Rozjetý Chomutov si poradil i se Spartou, zářil Tomica

5. prosinec 2015

Hokejisté Chomutova jsou v extralize k nezastavení. Piráti podeváté za sebou bodovali. Ve včerejším 25. kole se vypořádali s pražskou Spartou. Na svém ledě ji přemohli 3:1 a v tabulce se vyšvihli už na čtvrté místo.

Hrdinou zápasu byl sváteční střelec Marek Tomica. Dlouholetá opora Slavie se proti Spartě vyhecovala k velkému výkonu. V zápase dal chomutovský dříč dva góly, přitom před zápasem měl na svém kontě v této sezóně jediný zásah. "Je to příjemný, hlavně, že jsme vyhráli. Proti Spartě je tu hodně kluků. Jsem rád, že se hlavně daří týmu. Osobní statistiky mě přešly v pětadvaceti, kdy jsem zjistil, že ze mě střelec nebude," usmíval se Tomica.

Na oba góly mu nahrál nejproduktivnější hráč extraligy Roman Červenka. Ten opět předvedl svou extratřídu. Střelecky úspěšný večer parťáka z útoku mu udělal velkou radost. "Škoda, že nedal hattrick, moc nechybělo. Mára hraje výborně, plní si hlavně defenzivní úkoly a hraje se mi s ním výborně. Kdyby se nebál dopředu, gólů by dával víc. Celou dobru hraje výborně, jen dneska se to projevilo i gólově," chválil Tomicu klíčový útočník Chomutova Červenka.

Piráti bodovali v devátém zápase v řadě, sedm z nich dokonce vyhráli. Oproti předsezónním cílům jedou jednoznačně nad plán. Užívá si to i Marek Tomica. "Teď nám to fakt jde. Může přijít, že nám to nevyjde, nevyhrajeme. Čím víc toho nasbíráme, když to jde, tím líp. Jsme spokojení, ale plán nadplán, nic bych neříkal. Sečte se to až po skončení základní části a uvidíme," řekl Tomica.

autor: dak
Spustit audio