Pro diváka to musel být krásný fotbal z obou stran. Bohužel špatný konec pro nás, říká Kuchta po prohře Sparty s Galatasaray 2:3

16. únor 2024

Fotbalisté Sparty vstoupili do play-off Evropské ligy porážkou na stadionu Galatasaraye Istanbul 2:3. Pražanům se přitom podařilo zápas dvakrát vyrovnat a byli blízko k dokonalému obratu, střídající Tomáš Wiesner ale v poslední minutě neproměnil 100procentní šanci. Oba týmy dohrávali v deseti.

„Nebudu mluvit za něj (Tomáše Wiesnera – pozn. red.), ale je to samozřejmě škoda, protože jsme pak vzápětí z protiútoku dostali gól na 3:2,“ lituje sparťanský útočník Jan Kuchta situace z 90. minuty, ve které jeho spoluhráč, střídající obránce Wiesner, za stavu 2:2 neproměnil samostatný nájezd.

O minutu později tak slavili nakonec rozhodující gól hráči Galatasaraye, když se z hranice vápna prosadil útočník Mauro Icardi.

„Nedáš dostaneš. Pro diváka to musel být krásný fotbal z obou stran, protože to nebylo svázané. Každý to chtěl urvat na svou stranu a bohužel špatný konec to byl pro nás,“ dodal Kuchta.

Wiesnerovo selhání v koncovce a Icardiho radost během necelých 120 sekund dalo tečku hektickému druhému poločasu, který minutu od minuty gradoval. Krátce po změně stran odpověděl na branku Karima Demirbaye z první půle Angelo Preciado.

Ekvádorský bek pak asistoval u Kuchtovy vyrovnávací hlavičky, která byla odpovědí na nepovedený moment sparťnaského kapitána Ladislava Krejčího. Ten daroval soupeři míč u vápna Pražanů, střelu Driese Mertense pak tečoval do protipohybu golana Petera Vindahla.

„Musím říct, že sledovat to z lavičky je ještě horší než z hřiště, protože tam to můžete aspoň nějak ovlivnit,“ popsal vystřídaný záložník Adam Karabec.

V průběhu zápasu navíc rozhodčí dvakrát vytáhl červenou kartu, nejprve ji viděl domácí stoper Victor Nelsson a poté i hostující křídelník Matěj Ryneš.

„Myslel jsem, že potom, co jsme to zvládli (dorovnat – pozn. red.) a měli jsme přesilovku, už je trochu zatlačíme, ale oni vědí, jak s tímhle hrát. Úplně jsme si nevytvořili ten tlak, který jsme měli,“ hodnotil Karabec.

Pražané prohráli úvodní zápas play-off Evropské ligy na stadionu Galatasaraye 2:3. Příští čtvrtek tak na Letné tak budou v odvetě dotahovat gólové manko.

autoři: Pavel Tylšar , job
Spustit audio