Příroda je můj kostel, kde se modlím, říká Daniela Kolářová

27. prosinec 2023

Respektovaná herečka se zamýšlí nad tím, jak moc je pro člověka důležitá příroda, mluví také o tom, že ji odjakživa lákalo co nejpřirozenější herectví a že je pro ni obtížné rychle přepnout z každodennosti do života hrané postavy.

Připravila: Martina Rasch
Zvukový mistr: Jiří Benák
Natočeno: 2023

Během života se nejvíc mění hodnoty.

„Jako člověk z města, který o tom neměl ani Ahnung jsem pochopila, že příroda je to nejdůležitější, co jsme dostali jako dar. To, co nás živí, ale zároveň to musíme starostlivostí a péčí nějak vracet. Tam si myslím, že je ta základní zodpovědnost. A dostáváme za to nejenom obživu, ale i krásu, vodu, vzduch… prostě všechno, co potřebujeme k životu,“ říká v Momentech herečka Daniela Kolářová.

Momenty. Poslechněte si rozhovory s osobnostmi českého kulturního života ve vltavském podcastu.

Výběr silných momentů ze setkání s osobnostmi přináší reflexi jejich tvůrčího života i zamyšlení nad obecnějšími tématy. Mimořádní lidé z nadhledu svého věku hovoří o tom, co prožili, co je naplňuje, s čím se těžko smiřuje i o tom, co je v dnešním světě znepokojuje.

Podcasty Českého rozhlasu Vltava poslouchejte na webu Vltavy, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

autor: Martina Rasch
Spustit audio

Související