Přijďte na benefiční koncert pro Notre-Dame. Zahrají symfonici z Českého rozhlasu

23. duben 2019

Česká filharmonie společně s rozhlasovými symfoniky a dalšími pražskými orchestry pořádají mimořádný benefiční koncert na podporu poničené pařížské katedrály Notre-Dame.

Koncert se koná dnes od 21 hodin v Dvořákově síni Rudolfina. Vstupné je dobrovolné, výtěžek pořadatelé poukážou na obnovu pařížské katedrály Notre-Dame.

Zazní Stabat Mater Antonína Dvořáka pod taktovkou Tomáše Netopila, hlavního hostujícího dirigenta České filharmonie. Živě ho budou přenášet stanice Český rozhlas Vltava a program ČT art.

„Myslím si, že pro Český rozhlas je do jisté míry ctí a vlastně i povinností tímto způsobem přispět k této mimořádné akci. Pomoci i sbírce, která se pojí a rozjíždí k obnově Notre-Dame. Nás obecně, myslím Český rozhlas, pojí přátelství k Radio France a obecně si myslím, že celá česká společnost má ke Francii velmi blízko," řekl generální ředitel René Zavoral.

„My jsme řekli okamžitě ano. Jak Český rozhlas z hlediska přímého přenosu, tak Symfonický orchestr z hlediska zapojení hudebníků. Je to ojedinělý projekt, který pomůže Francii, Paříži, protože pro mě osobně katedrála Notre-Dame není jenom kulturní památkou, ale je to i velkým symbolem. Stejně jako třeba pro nás katedrála Sv. Víta nebo Pražský hrad. Jednoznačná podpora z naší strany této krásné myšlence,“ uvedl šéf Symfonického orchestru Českého rozhlasu Jakub Čížek.

autor: lov | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio