Příběh kočičího tuláka se šťastným koncem. Pomohly mu lesní požáry

27. prosinec 2017

Výraz nomen omen platí i v případě jednoho letitého amerického kocoura, který se jmenuje Pilot. Cestu domů našel po deseti letech. Paradoxně mu napomohly rozsáhlé požáry, které Kalifornii sužují.

Příběh z kalifornského Longmontu by mohl začít jako pohádka: Žila, byla rodina Thompsonových a ti měli hnědého mourovatého kocoura se žlutýma očima. Thompsonovi mu říkali Pilot. Žili šťastně a spokojeně, ale po třech letech se kocour ztratil.

Život šel dál, uplynulo deset let a Pilot se k Thompsonovým vrátil. Byl to osud. Svou roli v tom sehrály rozsáhlé požáry, které oblast kolem Santa Rosy zasáhly v říjnu. Jenn Thompsonová si tehdy řekla, že by se její rodina mohla ujmout jedné ze stovek koček, zachráněných na spáleništi. Thomsonovi jsou kočkaři, na jaře o jedno zvíře přišli, tak chtěli doplnit smečku.


Nomen omen (doslovně jméno znamení) je latinské rčení, které se používá v případě, kdy jméno osoby nebo název místa vyjadřuje charakteristickou vlastnost svého nositele.
zdroj:wikipedia

Než se ale Jenn Thompsonová vydala do nějakého útulku, zavolali jí, že v troskách, necelé dva kilometry od Santa Rosy našli jejího starého kocoura. Pilot byl popálený a sešlý, ale dostal se na veterinární kliniku, kde pracuje sestra paní Thompsonové.

Pilot ji hned poznal po hlase a okamžitě se tulil hlavně k její dceři. Že nedošlo k záměně potvrdil i mikročip pod kůží zvířete. Kocour teď má za sebou dvě operace, při jedné mu amputovali pět prstů. Nikdo neví, co dělal celých těch deset let a jak se mu povedlo přežít, ale je prý klidný a má moc rád lidi.

související

autor: hbe
Spustit audio