Při hromadné nehodě na ledovce zahynula mladá řidička

30. listopad 2011
Zprávy , Zprávy

Hromadná nehoda ráno zablokovala rychlostní silnici R56 z Frýdku-Místku do Ostravy. U odbočky na Staříč se srazilo několik aut a autobus. Řidička jednoho z vozů se přitom smrtelně zranila.

Nehoda se stala na 49. kilometru kolem šesté hodiny ráno. Nejprve havarovala čtyři osobní auta, do jednoho z nich pak narazil autobus.

„Stalo se to na úseku padesáti metrů, věc šetříme jako tři dopravní nehody. Pravděpodobnou příčinou je ledovka na silnici,“ řekl policejní komisař Vlastimil Starzyk.

Vážně zraněnou ženu transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice, kde ale záhy zemřela. Podle mluvčího krajských záchranářů Lukáše Humpla utrpěla osmadvacetiletá žena zranění hlavy, hrudníku a břicha.

„Musela být transportována po prvotním ošetření za kontinuální resuscitace. Do péče ostravských lékařů byla předána ve stavu selhání základních životních funkcí,“ upřesnil Humpl.

Rychlostní silnice u Staříče byla uzavřena asi čtyři hodiny. „Odklon se prováděl přes obce Staříč a Sviadnov,“ dodal policejní komisař Starzyk. Na staré cestě do Ostravy se kvůli tomu tvořila dlouhá kolona.

autoři: tif , Michal Schoffer
Spustit audio