Přestup k rivalovi? Je to citlivá situace, přiznává brankář Chelsea Čech

14. červen 2015

Místo na dovolenou míří Petr Čech po nevydařeném reprezentačním zápase na Islandu k jednacímu stolu. Český brankář má na příští týden v Londýně naplánovanou schůzku s vedením Chelsea, kde v uplynulé sezoně po deseti letech přišel o pozici prvního gólmana. V nejbližších dnech by tedy mělo být jasno, ve kterém klubu začne letní přípravu. Sám 33letý gólman je připravený i na přestup, kterým fanouškům „Blues“ rozhodně radost neudělá.

Jestli mi odlákáte Petra Čecha, začnu taky já lovit ve vašem revíru, tenhle svérázný vzkaz poslal v týdnu manažer Chelsea José Mourinho do Arsenalu a Manchesteru United.

Vystrašit zájemce je pro něj zřejmě poslední možností, jak zabránit Čechovi v přestupu k některému z velkých konkurentů v Premier League.

Do licitace o uvolnění brankáře ze smlouvy, která vyprší až v létě 2016, se totiž vloží Mourinhův nadřízený, majitel Roman Abramovič. A sám český reprezentant je na rizika, která s sebou přestupy k velkým rivalům přinášejí, mentálně připravený.

„Je to citlivá situace, kterou každý vnímá jinak. Jestli skutečně nastane, tak bude zvláštní pro všechny. Budu ale zvažovat všechny nabídky a budu si chtít vybrat tu nejlepší, ať už jde o fotbal, ale i o rodinu,“ podotkl Čech.

Čtěte také

Možný přestup do Manchesteru United nebo Arsenalu se i s ohledem na zmíněnou rodinu jeví jako ideální řešení, a proto je tato varianta obecně považovaná za nejvíce pravděpodobnou.

Nejenže se na tom vesměs shodují anglická média, ale tuto možnost přiživují dokonce i oficiální web a účet Arsenalu na sociální síti Twitter.

Arsenal a Chelsea sice nejsou největší londýnští rivalové, ale v lásce se jejich fanoušci také rozhodně nemají. Ovšem Čech v tomto ohledu přehnanou nostalgií a loajalitou netrpí a je odhodlaný objevit se na Stamford Bridge, kde byl jedenáct let doma, najednou v dresu „Kanonýrů“.

„Spousta mých spoluhráčů skončila tak, že hrála proti nám. V poslední sezoně to byl třeba Frank Lampard. Je to zvláštní vidět Franka v jiném dresu, ale takhle se to vyvinulo. V klubu ho nenechali hrát, tak šel hrát jinam,“ připomíná český gólman příběh jiné dlouholeté osobnosti Chelsea.

Čech se musí domluvit s Chelsea

Lampard v právě skončeném ročníku nastoupil proti svému bývalému klubu za Manchester City, tedy nejvážnějšího soupeře v boji o mistrovský titul.

Teď se to může přihodit i Čechovi, i když vážným zájemcem zůstává také Paris Saint-Germain, ale vyloučené není ani to, že bude muset zůstat v Chelsea.

„Pořád jsem pod smlouvou. Jestli odejdu, či nikoliv, záleží na tom, jak se dohodnu s klubem a za jakých podmínek. I proto máme schůzku, věřím, že se domluvíme, jak bude moje budoucnost vypadat. Chci chytat, na tom se nic nemění,“ uzavřel zkušený reprezentant.

autoři: jkb , Petr Hašek
Spustit audio