Poznejte krásy Jizerských hor s mapou v ruce. Seriál závodů Czech O-Tour pokračuje o víkendu

14. červenec 2022

Organizátoři loňského Mistrovství světa v orientačním běhu připravili pro fanoušky, diváky a širokou veřejnost další díl celoročního seriálu Czech O-Tour. Nabídnou tak závody pro všechny v další z unikátních lokalit loňského MS. O třetím červencovém víkendu tak budou Jizerské hory patřit orientačním běžcům. Vyrazte přímo do oblasti v okolí Smržovky, Josefova Dolu, Tanvaldu a Dolního Maxova anebo poslouchejte Radiožurnál Sport!

Celoroční seriál tvoří sedm závodů. První dva se odehrály na jaře v Terezíně, poslední dva zase budou na podzim v pískovcových skalách na Kokořínsku. Prostřední díl seriálu se nyní uskuteční o červencovém víkendu 16. – 17. 7. 2022 v Jizerských horách, v okolí Smržovky, Josefova Dolu, Tanvaldu a Dolního Maxova. Zázemí celého prázdninového víkendu je ve Ski areálu TJ Josefův Důl a na okolních loukách. Ve zdejším terénu na závodníky čeká velké množství kamenů, místy dokonce skalní labyrinty a pro podložku jsou typické porosty borůvčí.

Do Jizerských hor se o víkendu přesouvají orientační běžci

V pohodovém prázdninovém duchu zde kdokoli může absolvovat tři závody. Běžet mohou jak výkonnostní sportovci, tak malé děti, ale třeba i aktivní lidé v důchodovém věku. Na závody v orientačním běhu často vyráží celé rodiny o třech generacích. Organizátoři proto i pro ty, kteří teprve začínají, připravili na tratích pro veřejnost možnost účasti ve třech variantách: buď jako jednotlivec, ve dvojici nebo jako celá rodina.

Do Jizerských hor se o víkendu přesouvají orientační běžci

Veškeré informace k závodům najdete na www.o-tour.cz. Navnadit se na závodní víkend můžete už v pátek 15. července, kdy od 10:05 bude hostem pořadu Páteční finiš Kateřiny Neumannové česká reprezentantka v orientačním běhu Jana Stehlíková. Nalaďte si Radiožurnál Sport.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související