Poslední možnost pro oklamané turisty na bezplatný návrat

18. červenec 2003
Zprávy

Chorvatská policie bojuje proti stánkařům bez povolení k prodeji. Letiště ve Splitu přivítalo jubilejního cestujícího. Pokud se chystáte na ostrov Vis, počítejte s dopravními zácpami. Důležité upozornění se týká oklamaných klientů cestovní kanceláře Harmonie Medical, kteří jsou ještě v Chorvatsku.

Chorvatská policie se rozhodla bojovat s pouličními stánkaři, kteří nemají povolení k prodeji. Při včerejším zátahu na prodejce na Hvaru policisté zjistili, že povolení prodávat nevlastnilo 32 lidí. Na místě dostali blokovou pokutu ve výši 5000 kuna. Takovéto kontroly by měly být pravidelně.

Letištěm ve Splitu včera prošel desetimiliontý cestující. Jednalo se o občana Belgie, který letěl do Franfurktu. Jako pozornost dostal mimo jiné dvě zpáteční letenky do Dubrovniku a také víkendový pobyt v tomto městě pro dvě osoby.

Pokud se chystáte na ostrov Vis, počítejte mimo jiné s tím, že se v centru Visu staví nová tříkilometrová silnice. Až do konce srpna se tak mohou tvořit zácpy.

Počasí v Dalmácii:
V sobotu 19. července bude slunečno s teplotami 27 až 32 stupňů Celsia.

Upozornění pro oklamané klienty cestovní kanceláře Harmonie Medical:
Český konzulát upozorňuje, že tuto sobotu je poslední možnost dopravy zdarma do České republiky, kterou ve spolupráci s českými cestovními kancelářemi zajišťuje ministerstvo zahraničních věcí. Prosíme zájemce, aby se nahlásili paní Mušálkové na hotel Issa telefon 0981833579 nebo kontaktovali český konzulát ve Splitu. Odjezd je v sobotu 19. července v 19 hodin z trajektového přístavu ve Splitu. K dispozici je 53 míst.

autor: pev
Spustit audio