Policie obvinila muže z trýznivé vraždy mladé ženy v obci u Temelína

19. červenec 2021

Jihočeští kriminalisté obvinili sedmatřicetiletého muže z vraždy mladé ženy v obci u Temelína. Stíhaný je ve vazbě a hrozí mu až výjimečný trest. Policie o obvinění informovala na svém webu.

Kriminalisté nejprve tragédii, která se stala ve čtvrtek večer, vyšetřovali jako podezřelé úmrtí. Muž je podle policistů podezřelý, že ženu ubil k smrti.

„Obviněný ženu v bytě opakovaně napadal, bil ji po celém těle a také jí bránil v odchodu z domu. V osudný čtvrtek minulého týdne poškozené pravděpodobně opakovaným bitím způsobil smrt. Ženě nedokázala pomoci ani přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby. Na základě ohledání místa činu, zajištěných stop, výslechů a výsledku nařízené soudní pitvy obviněný muž ženu zavraždil zvlášť trýznivým způsobem,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Dodal, že stíhaný je zároveň obviněn z ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování, omezování osobní svobody a zločinu loupeže.

Jihočeská policie letos zatím řešila dvě vraždy. První se stala v dubnu na Prachaticku. Z vraždy čtyřiatřicetileté ženy obvinili kriminalisté pětačtyřicetiletého muže. Žena se pohřešovala od 14. dubna. Kriminalisté nakonec objevili její tělo ukryté v objektu na Prachaticku.

V květnu obvinila policie sedmadvacetiletého muže z vraždy starší ženy na Jindřichohradecku. Muži hrozí až výjimečný trest.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související