Podzimní vítězství nad Spartou nás nakoplo, hledá příčiny úspěchu trenér Plzně Karel Krejčí

1. květen 2016

Plzeň nebo Sparta? Tu otázku si v posledních letech kladou fotbaloví příznivce před startem nejvyšší soutěže. Po 27 kole je jasné, že stejně jako vloni měla navrch Viktoria. O jejím čtvrtém titulu rozhodly také dvě výhry nad letenským rivalem. Poprvé v roli hlavního trenéra dovedl Viktorii k ligovému triumfu Karel Krejčí, který byl u prvních dvou titulů coby asistent Pavla Vrby.

„V trenérské kariéře mi hodně pomohl. Posunul mě směrem dopředu. Jsem rád, že jsem na takového trenéra narazil a mohl jsem s ním spolupracovat,“ vysekl poklonu svému trenérskému guru kouč mistrů Karel Krejčí.

Úspěšné tažení Synot ligou orámovaly symbolicky dva triumfy nad pražskou Spartou. Prvního listopadu i v deseti domácí výhra 2:1, před týdnem pak triumf 3:0 na Letné.

„Kluci v deseti Spartu porazili a myslím, že je to nakoplo. Udělali jsme šňůru do konce podzimu, kdy se nám podařilo vyhrávat i těžké venkovní zápasy,“ dodal Krejčí.

Pražská Sparta dělala čest českému fotbalu na evropské scéně, doma se ale musela sklonit před výkony plzeňské party.

„Sparta odehrála výborné zápasy v Evropské lize a to jim mohlo trošku uškodit. Vím, jaké to bylo, když jsme hráli v pohárech my. Na ligové zápasy jsme jeli nekoncentrovaní. Pro Spartu byl ten duben těžký a rozhodl i o tom, že jsme tři kola před koncem mistři ligy,“ ocenil výkony letenského týmu v Evropě plzeňský obránce Roman Hubník.

Názory na to, zda právě zápasy se Spartou rozhodly o titulu, se v plzeňské kabině liší.

„O titulu nerozhodlo utkání se Spartou. O něm rozhodují zápasy, ve kterých jste v roli favorita a musíte potvrdit tři body. Každé utkání je nesmírně těžké, ale my jsme byli perfektně připraveni,“ myslí si záložník Daniel Kolář.

Ten si užíval jako jeden z mála hráčů už čtvrté mistrovské oslavy. A svůj pohled na soupeření Plzně se Spartou přidává také dlouholetý plzeňský fanoušek Josef Čermák.

autoři: vja , Stanislav Zbyněk
Spustit audio