Po vyšetření v Minsku bude Roman Polák pokračovat v léčbě doma

10. květen 2014

Hned v prvním utkání skončilo mistrovství světa pro českého obránce Romana Poláka. Po nárazu na mantinel ho z arény Čižovka odvezla sanitka a v hlavě mu rozhodně neběhaly hezké myšlenky.

„Abychom nenabourali a jak to bude vypadat. Město je krásný, čistý, ale o nemocnici se to říct nedá,“ říkal už s úsměvem zraněný český obránce.

Rychlé vyšetření ukázalo, že jeden z nejzkušenějších obránců národního týmu, má přetržený vaz mezi klíční kostí a lopatkou. A docela vtipné je, že hráč St. Louis žádal, ať se ho nikdo nedotýká, že stačí snímek.

„Říkal jsem jim, ať na mě nikdo nesahá, ale stejně mi nikdo nerozuměl, protože mluvili pouze rusky. Chtěl jsem jenom udělat rentgen a rychle utéct. Řešil jsem to s doktory St. Louis a podle prvních snímků to nevypadá nejhůř,“ vyhlíží dobré zprávy Polák.

„Doba léčení by měla být kolem tří týdnů, ale ještě musím doma podstoupit magnetickou rezonanci a podle toho se rozhodne, jestli budu muset letět zpátky do St. Louis, aby mi to zkontrolovali kluboví doktoři,“ prozradil svůj nejbližší program Roman Polák.

Mohlo by se zdát, že Roman Polák je, co se týče nemocniční péče, rozmazlený z NHL, ale ono to tak rozhodně není. Atmosféru a možná i stav nemocnice v Minsku popíše stručně lékař národního týmu Tomáš Vyskočil.

„Poliklinika v Revoluční ulici v roce 1980. Ale vzali ho hned a proběhlo to celkem rychle. Byl to docela zážitek.“

Doktor Vyskočil pak poslal snímky z rentgenu doktorům do St. Louis, kteří teď vyhodnotí, zda se Roman Polák vrátí do zámoří v co nejkratší době, nebo si užije zbylé zápasy hokejové reprezentace doma v Ostravě.

Zatím ale počítá s tou druhou variantou. Náladu na hokej sice nemá, ale když si ke sledování utkání otevře jedno orosené pivo, tak to vydrží.

„Tak to chodí vždycky. Nálada není, ale chuť asi vyhraje. Už jsem dlouho neměl český pivo. Klukům fandím dál, ať udělají co nejlepší výsledek. Každému přeju medaili,“ dodává zraněný, smutný a naštvaný Roman Polák.

autoři: špo , Vojtěch Bureš
Spustit audio