Plzeňští házenkáři si v evropském poháru poradili s řeckým Olympiakosem Pireus

4. září 2017

Dva rozdílné zápasy sehráli házenkáři Plzně v 1. předkole poháru EHF s řeckým celkem Olympiakos Pireus. Po páteční remíze zvítězili v neděli s vysokým rozdílem a zajistili si postup. Oba zápasy se odehrály na plzeňské palubovce.

Páteční remízu 21:21 zajistil Západočechům až z posledního útoku nejlepší střelec týmu Jan Stehlík, autor sedmi gólů. V nedělní odvetě už byli domácí na řecké protihráče lépe připraveni a ani jednou je nepustili do vedení.

Rozhodující devítigólový náskok si plzeňský Talent dokázal zajistit už do poločasu. Na vysokém skóre 29:18 se sedmi góly podílel Michal Tonar, jeho bratr Jakub trefil branku soupeřů šestkrát.

Jana Štochla v bráně tentokrát zastoupil skvělým výkonem mladý Filip Herajt. „Na zápas jsem se snažil připravit co nejlépe. To že budu chytat, jsem se dozvěděl až před zápasem. V pátek jsme ty hráče ještě neznali a v neděli už jsme měli tu výhodu, že jsme věděli, kam budou střílet a jaké mají předpoklady ve hře. Týmu jsem se snažil pomoct, co nejvíc,“ řekl Herajt.

Nedělní výkon plzeňských házenkářů byl výborný. Oproti tomu páteční remíza, kdy hráči výsledek zachraňovali až v samém závěru zápasu, nebyla podle Filipa Herajta herně příliš dobrá.

„V pátek jsme se přizpůsobili jejich hře, hráli jsme pomalu a vůbec nedělali rychlé útoky. Věřil jsem, že v neděli budeme hrát lépe a vyhrajeme. Hodně nám pomohlo, že jsme hráli doma. Je to úplně jiná atmosféra a divákům bych chtěl moc poděkovat,“ dodal Herajt.

Postup pro hráče Talentu ROBSTAV-M.A.T. Plzeň znamená, že na ně v dalším kole čeká silný tým Helvetia Anaitasuna ze Španělska. Ještě před tím ale nastoupí házenkáři 10. září v extralize proti celku TJ Cement Hranice.

autoři: vja , jik
Spustit audio