Plzeň zvítězila ve 2. předkole LM nad Željezničarem po přestřelce 4:3

16. červenec 2013

Fotbalisté Plzně otočili vývoj střetnutí a výhrou 4:3 nad Željezničarem vstoupili úspěšně do druhého předkola Ligy mistrů. Mistr Gambrinus ligy byl na hřišti tím lepším týmem, ale nevyvaroval se zbytečných chyb v obraně. Skóre zápasu tak dává slušné naděje sarajevskému týmu, který bude hostit odvetné utkání.

Domácí tým, ve kterém dnes na rozdíl od Superpoháru s Jabloncem nechyběly tradiční opory, začal duel aktivně.

Hodně vidět byl zejména Vladimír Darida. Šikovný záložník se v jedenácté minutě dostal k odraženému míči po rohovém kopu. Jeho pohotová střela ale mířila těsně nad břevno. Po deseti minutách pak reprezentační záložník nádherně nacentroval Teclovi, ten však hlavičkoval pouze do rukou gólmana Hadžiče.

Plzeňským fotbalistům se do přestávky nepodařilo vstřelit gól ani po další vyložené šanci Tecla, který osamocen na malém brankovišti nedokázal překonat brankáře Željezničaru Sarajevo. Nejblíže k radosti měli svěřenci trenéra Vrby, když jejich pohotovou akci do vlastní brány málem poslal hostující obránce Kerl.

Druhý poločas byl pro diváky gólově atraktivnější. V 53. minutě otevřel skóre zápasu Tomislav Tomič, na jehož střelu prošlou mezi nohama Čišovského nedokázal Kozáčik reagovat. Slovenský stoper se ale účastnil i druhého gólového momentu dnešního duelu, když uklidil do branky odražený pokus Daridy. Obrat pak dokonal Daniel Kolář. Nejprve dorážkou zvýšil na 2:1 a po deseti minutách využil palebné pozice, kterou mu připravil Wágner.

Čtěte také

Tvrdě, někdy až za hranou, hrající Željezničar snížil chvíli po třetí plzeňské gólové oslavě. Po trestném kopu hostí dopravil míč do sítě nepochopitelně volný Selimovič. V 81. minutě ovšem skóroval František Rajtoval. Sedmadvacetileté křídlo uklidilo mezi tyče chytrý pokus Horvátha, který Hadžič pouze vyrazil před sebe.

Dalších chyb v plzeňské obraně využil 5 minut před koncem základní hrací doby Sead Bučen. Kozáčik byl proti jeho střele stejně jako u předchozích branek Željezničaru bezradný. "Je to sport a tohle se stává. V daný okamžik jsem se snažil udělat všechno, abych gólům zabránil, ale bohužel. Doufám, že jsme si to vybrali do příště," nedělala si těžkou hlavu jednička Vrbova výběru.

Viktoria Plzeň - Željezničar Sarajevo 4:3 (0:0)

Branky: 66. a 76. Kolář, 63. Čišovský, 81. Rajtoral - 52. Tomič, 78. Selimovič, 85. Bučan.

Rozhodčí: Muňiz - Miranda, Suárez (všichni Šp.). ŽK: Horváth - Jamak, Selimovič, Urdinov, Bučan, Tomič. Diváci: 10.381.
Sestavy:

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Kolář (83. Ďuriš), Petržela (55. Kovařík) - Tecl (55. Wágner). Trenér: Vrba.

Sarajevo: Hadžič - Zeljkovič, Kerla, Škaljič, Urdinov - Hasanovič (26. Sadikovič), Tomič - Selimovič (87. Hodžič), Jamak, Bučan - Adilovič (77. Bajič). Trenér: Osim.

autor: mau
Spustit audio