Plzeň porazila Boleslav 6:1, Krmenčík dal hattrick

27. srpen 2018 12:50

Fotbalisté Plzně v první lize deklasovali Mladou Boleslav 6:1 a zvítězili i v šestém kole. Hattrickem se blýskl domácí útočník Michael Krmenčík.

Plzeňský útočník ale mohl být rád, že v prvním poločase neviděl červenou kartu. Jeden z jeho zákroků v průběhu zápasu totiž vyvolal dohady, on sám se však po utkání jako viník rozhodně necítil. „Vůbec jsem neměl obavy, protože si myslím, že to nic nebylo, takové momenty v zápase jsou, to je fotbal,“ dušoval se Michael Krmenčík, že ve 41. minutě po odpískání Matěje Chaluše nefauloval. Mladoboleslavský stoper se svalil v šestnáctce poté, co mu zřejmě Krmenčík přišlápl nohu.

Šesté kolo první fotbalové ligy: Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav. Michael Krmenčík z Plzně se raduje z hattricku

 „Z ničeho nic si tady lehl, nemyslím si, že to je kluk, který by simuloval, nevím, jak to vypadalo na videu, ale podle toho jak ho znám, tak tam asi k něčemu muselo dojít. A tím pádem, když je to bez balonu, tak by za to asi něco mělo být,“ připojil svůj názor záložník Mladé Boleslavi Tomáš Přikryl. Vyjadřovat se k inkriminovanému momentu příliš nechtěl plzeňský trenér Pavel Vrba: „Já jsem to neviděl, takže se k tomu nechci nevyjadřovat, dokud neuvidím video.“

Krmenčík má čich na góly

Co plzeňskému útočníkovi nelze upřít, je fantastický čich na góly. V šesti zápasech se trefil sedmkrát. A trenér Vrba dobře ví, jaký poklad v Krmenčíkovi i přes jeho občasné blikance má. „Michal ukazuje, že je pro Plzeň momentálně hodně důležitý hráč,“ chválil si trenér. V přímém souboji přeskočil mladoboleslavského Komličenka v čele tabulky střelců a hlavně vrátil Viktorii do čela tabulky.  Hosté přitom k vysoké výhře Západočechů notně přispěli svou otevřenou hrou.

„Boleslav byla namlsaná asi z předchozího zápasu, kde vyhrála taky, asi si to s námi chtěla rozdat na férovku, ale my jsme se na ně připravili a myslím si, že v druhém poločase jsme předvedli hru, jakou chceme hrát a za kterou nás trenér pochválí,“ konstatoval Krmenčík, který by možná mohl poslat poděkování také sudímu Příhodovi, že jej nevyloučil a nepřipravil jej tak o další zápas na trávníku pražské Slavie. „Já se na ten zápas moc těším, bude to svátek fotbalu. Myslím, že větší zápas v české lize nemůžete mít, řadil bych to ještě výš než derby. A já věřím, že to bude slast pro oči,“ řekl útočník.

autoři: Vladislav Janouškovec , Michaela Svobodová
Spustit audio