Plzeň pojede na Schalke 04 bez kapitána

11. září 2012

Na odvetu v Gelsenkirchenu zamíří hráči FC Viktoria Plzeň bez kapitána Pavla Horvátha, který bude kvůli další žluté kartě jen nezúčastněným divákem. Přesto doufají, že zápas na hřišti Schalke 04 zvládnou přinejmenším stejně dobře jako domácí utkání, ve kterém remizovali 1:1. Držte spolu s námi pěsti jedinému českému týmu v Evropské lize! Radiožurnál se vám bude hlásit i z odvety v Gelsenkirchenu 23. února.

Na podzim Viktorka využila nabídky hrát své domácí zápasy Ligy mistrů v pražském Edenu, protože stadion ve Štruncových sadech byl v rekonstrukci. Ta se zdařila k radosti evropské federace, a tak můžou plzeňští přivítat svého soupeře v Evropské lize Schalke 04 konečně opravdu doma.

Na zápasy s bundesligovou legendou se FC Viktoria Plzeň ladila v přípravných zápasech s lídrem polské ligy Slask Wroclaw (1:1) a ruskou Volhou Nižnij Novgorod (Plzeň vyhrála 3:2). Hráči věří, že forma jim bude ještě gradovat. Navíc Schalke už má za sebou pět ligových zápasů, zatímco naše nejvyšší liga začíná až 17. února.

„To by mohla být do určité míry výhoda. Ale oni mají stejně minimální přestávku, jsou v zátěži prakticky neustále. Od začátku víme, kdy nás čeká první zápas, a trenéři podle toho postavili program přípravy,“ říká k tomu obránce Marián Čišovský.

FC Viktoria Plzeň

Odvetný zápas začíná ve čtvrtek 23. února v 21 hodin. Do vysílání Radiožurnálu v 1. poločase budou vstupovat naši reportéři Jaroslav Plašil a Michal Jurman, 2. poločas uslyšíte celý v přímém přenosu. Výsledky a rozhovory pak najdete ve fotbalové části zprávy.rozhlas.cz.

čtvrtek 16. února
Štruncovy sady, Plzeň, začátek zápasu v 19 hodin
FC Viktoria Plzeň – FC Schalke 04 (zápas skončil 1:1)

čtvrtek 23. února
Veltins-Arena, Gelsenkirchen, začátek zápasu ve 21.05 hodin
FC Schalke 04 – FC Viktoria Plzeň

Modrobílý soupeř

FC Schalke 04 (celým názvem Fußball-Club Gelsenkirchen-Schalke 04) byl založen v květnu 1904. Celkem 7× byl mistrem Německa. Ačkoli všechna tato vítězství jsou už řádně vousatá (poslední z roku 1958), stále patří tým ze Severního Porýní-Vestfálska mezi špičky Bundesligy a v posledních letech několikrát obsadil druhé místo v domácí soutěži.

FC Schalke 04

Fotbalový tým je největší částí sportovního klubu, který má přes sto tisíc členů. Sportovní klub jako takový je také druhým největším v Německu, hned po Bayernu Mnichov.

Svůj první evropský pohár vyhrálo Schalke 04 v roce 1997 (tehdy se jednalo o pohár UEFA), je dvojnásobným vítězem UEFA Intertoto Cupu (2003 a 2004).

Stadión Schalke 04, Veltins-Arena, je známý tím, že se tu v roce 2010 na mistrovství světa v ledním hokeji hrál úvodní zápas USA s Německem.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio