Plzeň chce oslavit titul. Spartě může vzít i ligový rekord v počtu výher

30. duben 2016

Tři mistrovské tituly už fotbalisté Plzně mají. Teď ale mohou v Synot lize poprvé triumf obhájit. A proti poslednímu Baníku Ostrava jim ve 27. kole stačí k potvrzení prvního místa jediný bod. Motivací k výhře je ligový rekord v počtu výher, o který se zatím Viktoria dělí se Spartou

„Plzeň bude v očekávání a byli bychom rádi, abychom poslední krok udělali právě v domácím utkání,“ věří trenér Karel Krejčí, který by rád zažil oslavy před plzeňskými fanoušky.

Na první pohled zápas ani nemůže pro domácí dopadnout neúspěchem. Ostravský Baník se dávno smířil se sestupem, který teď už může být definitivní, v jarní části se ale herně i výsledkově přeci jen zlepšil. Na rozjetou Plzeň by to ale stačit nemělo.

„Každý se na zápas musí stoprocentně soustředit, i když to bude strašně těžké. Každý z fanoušků čeká mistrovské oslavy,“ cítí i plzeňský kapitán Roman Hubník, že všichni už tak nějak s potvrzením titulu počítají.

Oslavy jsou pro hráče motivací nastoupit třeba i přes zdravotní problémy. „Jestli někdo má drobné bolístky, tak je schová, protože si to nikdo nebude chtít nechat ujít. Doufám, že vybereme správnou sestavu a potěšíme sebe i fanoušky,“ říká Karel Krejčí.

Za úspěchem je požene ještě statistika. Plzeň zatím vyhrála patnáct zápasů za sebou a dělí se o rekord soutěže se svým velkým rivalem - Spartou. Po vítězství nad Baníkem už by to neplatilo.

Čtěte také

„Bylo by to hezké, kdybychom vyhráli 16 zápasů v řadě. Pokud by se nám to povedlo, překonat tuhle vítěznou sérii by bylo hodně těžké,“ byl by rád za zápis do historie české ligy Roman Hubník. Pokud by se mu to se spoluhráči povedlo, mohla by Viktoria rozjet oslavy 4. mistrovského titulu.

Náš web zápas nabídne celý v přímém přenosu prostřednictvím ČRo Sport. Druhý poločas odvysílá i Radiožurnál.

autoři: mva , vman
Spustit audio