Plochodrážník Darcy Ward vyhrál 65. ročník Zlaté přilby Pardubice

29. září 2013

Slavný pardubický plochodrážní závod Zlatou přilbu opanoval v 65. ročníku Australan Darcy Ward. Druhé místo ve finále obsadila ikona plochodrážního sportu Američan Greg Hancock. Na stupně vítězů vystoupal i Polák Przemyslaw Pawlicki. Nejlepší z Čechů byl na stadionu Svítkov jedenáctý Josef Franc.

Jednadvacetiletý talent Ward rozhodl o svém prvním vítězství na Zlaté přilbě hned na startu finále, protože všem odjel, náskok do cíle zvyšoval a nedal nikomu šanci na předjetí.

Do Pardubic nakonec nepřijel původně avizovaný stálý jezdec Grand Prix Niels-Kristian Iversen z Dánska. Švéd Andreas Jonsson, který jako jediný z původně přihlášených dokázal Zlatou přilbu už vyhrát v roce 2007, vypadl ve čtvrtfinále.

Domácím plochodrážníkům se dnes nedařilo. Do semifinále se ze základní skupiny probojoval jako jediný z Čechů Josefl Franc, který ovšem v souboji o finále zaznamenal jen čtyři body za dvě čtvrtá místa a musel se spokojit s účastí v malém finále. V něm dojel pátý.

Plochodrážní závod o Zlatou přilbu v Pardubicích:

1. Ward (Austr.), 2. Hancock (USA), 3. Przemyslaw Pawlicki, 4. Pioter Pawlicki, 5. Dudek (všichni Pol.), 6. Žagar (Slovin.), 7. Kasprzak (Pol.), 8. Doyle (Austr.), 9. Holta (Pol.), 10. Lindbäck (Švéd.), 11. Franc (ČR), 12. Ljung (Švéd.).

autor: jbk
Spustit audio