Plavkyně s ploutvemi Svozilová chce na Světových hrách v kolumbijském Cali do finále

18. červenec 2013

Na Světové hry do kolumbijského Cali zamířila olomoucká plavkyně s ploutvemi Zuzana Svozilová. Kromě ní míří na hry v neolympijských sportech také celá česká výprava včetně olomouckých in-line hokejistů Lukáše Cika a Michala Šima. Cílem Zuzany Svozilové je postoupit do finále.

Zuzana Svozilová se zaměřuje na dlouhé tratě. 400 metrů je z nich ta nejkratší, přesto i na ní chce bojovat o mety nejvyšší.

„Mám ji ráda, i když se spíše soustředím na delší tratě. 800 až 1500 metrů v bazéně, na volné vodě dokonce i šest kilometrů a po loňsku i 20. Takže ta čtyřstovka je pro mě spíš takový sprint, ale určitě jsme se i na tuto trať připravili docela dobře,“ říká Svozilová.

Světové hry se konají v Jižní Americe, a cesta do kolumbijského Cali tak bude podle Svozilové hodně dlouhá:

„Připravit se na to asi nedá. Bude to náročné, bude to dlouhá cesta, asi přes 22 hodin s dvěma přestupy. Z Prahy do Amsterdamu, z Amsterdamu do Panamy a pak přímo do Cali. Jedeme na západ, což by mělo být s ohledem na aklimatizaci a regeneraci lepší než na východ.“

Vydržet hodiny v letadle ale určitě nebude jednoduché. „Ráda bych spala, ale nějak se mi to nedaří, takže v těch delších letech, když by tam byly takové ty hry a filmy, tak se asi zabavím tímto způsobem,“ dodává s úsměvem Zuzana Svozilová.

autoři: min , dab
Spustit audio