Piráti nasázeli pět gólů Kometě a dál útočí na šestku

27. únor 2016

Hokejisté Chomutova mají za sebou velmi povedený večer. Piráti ve včerejším 49. extraligovém kole porazili doma Kometu Brno vysoko 5:2 a udrželi se na sedmém místě tabulky.

Na střídačku Pirátů se po dvou zápasech vrátil její vládce Vladimír Růžička a jeho svěřenci se před ním chtěli ukázat. Protivníka přestříleli 40 ku 19 a čtyřmi góly v poslední třetině rozhodli a vítězství. "Od druhé třetiny jsme Brno začali přehrávat. Druhá třetina už pro nás byla velmi dobrá a třetí jsme měli pod kontrolou. Dali jsme laciné góly, ale důležité, že jsme se k nim dostali. Pro nás cenné tři body," hodnotil zápas kouč Růžička.

Vítězným gólem a dvěma nahrávkami se blýskl Roman Červenka. Dařilo se ale i jeho spoluhráčům. Dvakrát se trefil David Kämpf. Pro 21letého mladíka to byl osmý a devátý zásah v sezóně. "Jsem za to rád. Poslední dobou to tam celkem padá, doufám, že to bude pokračovat. Snažím se pořád dělat to samé. Je to asi tím, že jsem dostal větší prostor na ledě," přemítal Kämpf.

Spokojený musel být také jeho parťák Marek Račuk. Ten si připsal vůbec své první dvě gólové nahrávky v tomto extraligovém ročníku. "Letos jsme tady měl docela smůlu. V první lize mi to šlo, ale tady smůla. Jsem rád, že tam ty dvě nahrávky padly konečně. Přeci jen, když jste útočník, musíte nějaké góly a nahrávky dávat, ne tam jen jezdit...," usmíval se Račuk.

Chomutov na šesté místo, které jako poslední zaručuje přímou účast ve čtvrtfinále play-off, ztrácí tři body. Kouč Vladimír Růžička ale ví, že prokousat se na něj bude velmi složité. "Uvidíme, jsou před námi tři zápasy. Máme Hradec a Plzeň venku, doma Spartu, to jsou týmy, co hrají vršek. Pokusíme se něco uhrát, ale víme, že to bude těžké. Pro nás je důležité, že budeme hrát ze sedmého nebo osmého místa, takže předkolo začneme případně doma," řekl Růžička.

autor: dak
Spustit audio