Pětigolový Vaněček po billboardech netouží. Chce být do šestého místa

29. říjen 2016

Fotbalisté prvoligových Teplic mají po dlouhé době v útoku kanonýra, který dokáže pořádně potrápit obránce soupeřů. Uzdravený habán David Vaněček skóroval na podzim už pětkrát a prožívá jedny z nejlepších časů své kariéry. Bohatým gólovým obdobím je sám příjemně zaskočený.

"Asi určitě nečekal. Pět gólů je krásných, ale objektivně jich mělo být víc," sympaticky Vaněček přiznává, že spoustu velkých šancí ještě nevyužil. 25letý útočník přišel do Teplic už v lednu z Hradce Králové. Na jaře ale odehrál jen tři zápasy.

Pak si na tréninku zlomil natřikrát lícní kost, kterou měl půlcentimetru zaraženou do tváře, a musel na operaci. O svém střeleckém nadání ale ani po návratu nepochyboval. "Vím, že góly dávat umím. Když jsem byl v Hradci zdravý, tak jsem branky dával. Základem je, abych byl zdravý a věřím, že góly budu dávat dál," tvrdí.

Vaněček patří mezi největší objevy podzimní části ligové soutěže. Zájem médií a aktuální slávu už ale bere s nadhledem. "Neprožívám to. Už jsem to jednou v Hradci zažil. Měl jsem billboardy na autobusech a začal jsem o tom přemýšlet a můj výkon na hřišti šel stranou. To nechci znovu dopustit. Abych řekl pravdu, rozhovory nečtu. Nechci to nějak zakřiknout," slíbil si 193 centimetrů vysoký hrotový útočník.

Úspěšného období si užívá plnými doušky. "Hlavně mě to motivuje v práci. Když jsem nehrál a potýkal se se zraněními, tak jsem byl otrávenější, z tréninku chtěl domů. Teď jsem tu rád, baví mě každý kontakt s balónem. Po tréninku zůstávám zakončovat," vrátil se mu elán.

Vaněček nastřílel už pět branek. A tepličtí fanoušci už se začínají strachovat, aby jim kanonýra neodlákal movitější klub. "Na to vůbec nekoukám. Teď jsem v Teplicích a důležité je dávat góly za ně. Čím víc jich bude, tím lépe pro mě a celý klub," prohlásil. Gólovou metu si po skvělém rozjezdu sezóny nestanovil. "Mám číslo, ale není to číslo mých gólů, ale umístění v tabulce. V ní bychom chtěli být do šestého místa a to je pro mě a klub prioritou," uvedl teplický střelec.

autor: dak
Spustit audio