Ovocný trh voní černočernou kávou

5. prosinec 2011
Z jiného pohledu

Nestihli jste ji vloni? Nevadí, už 6. června Aneta se Světluškou znovu otevřela Kavárnu POTMĚ. A po kávě si můžete jít prohlédnout výstavu fotografií. Taky potmě. Kdo vás obslouží a kdo vám zazpívá, se dozvíte na Radiožurnálu.

Červen bez Kavárny POTMĚ už si patronka Světlušky Aneta Langerová asi nedovede ani představit. „Letos jsem ji otevřela spolu s hercem Ivanem Trojanem a už se moc těším na nevidomé kavárníky a na to, že si zase zahraju potmě,“ těší se Aneta.

Ve středu 6. června ve 13 hodin už posedmé otevřeli dveře do kavárny nevidomé hostesky, průvodci a číšníci, kteří se o vás každý den od 10 do 21 hodin postarají. Kávu si na tradičním místě na Ovocném trhu můžete dát až do středy 22. června.

Na střeše kavárny se bude opět hrát a zpívat – představí se vám talentované nevidomé děti, ale i hvězdy české hudební scény – Ivan Hlas, Jiří Schmitzer, Márdi z Vypsané fixy a další. A když budete chtít trochu klidu, Nadační fond Českého rozhlasu vás zve na historicky první výstavu fotografií POTMĚ, která začíná vernisáží 8. června v sousedství kavárny.

02343791.jpeg

Na Radiožurnálu se dozvíte, co všechno si v kavárně můžete dát, komu nejvíc peníze pomáhají, kolik se jich vybralo a v rozhovorech s kavárenskými hosty uslyšíte, jaký je to zážitek, jak moc se změní vnímání, je-li člověk nucen být ve tmě. Příspěvky a rozhovory si pak můžete znovu poslechnout na zpravy.rozhlas.cz.

Člověk nikdy neví, kdy sám bude něčí pomoc potřebovat…

Světlušku a její sbírku už zná každý, vždyť letos jí letí už devátá sezóna. Několikrát ročně můžete lidské broučky potkat na ulicích, nebo na koncertě, nebo právě v kavárně.

Výstava POTMĚ, 8.-22. června 2011

Chcete-li ale pomáhat celoročně, je to velmi jednoduché. Stačí kdykoliv v průběhu roku poslat dárcovskou SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 27 Kč), nebo ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS po dobu jednoho roku).

Jestli raději klikáte na klávesnici počítače, nebo navštěvujete banky, můžete přispívat i přímo na světluščí konto „deset devítek“ 99999 99999/0100, které je otevřené po celý rok.

Světlušky vám děkují a rády vám posvítí na cestu :-)

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio

Více z pořadu