Ostravský tenisový turnaj Prosperita Open vyhrál Ital Stefano Travaglia

8. květen 2017
Zprávy , Zprávy

Počtrnácté tenisový areál v ostravských Komenského sadech hostil tenisový challenger Prosperita Open a na listinu vítězů přibylo čtrnácté jméno. V čistě italském finále triumfoval Stefano Travaglia.

„Je to pro mne opravdu velké vítězství, byl jsem vůbec poprvé ve finále challengeru. Předtím jsem nanejvýš třikrát postoupil do semifinále, proto jsem moc šťastný, že se mi podařilo vyhrát,“ říkal šťastný vítěz Stefano Travaglia.

V třísetovém finále porazil za hodinu a 53 minut krajana a kamaráda Marka Cecchinata 6:2, 3:6 a 6:4.

Finále bylo bohužel bez české účasti, čehož litoval ředitel turnaje Václav Roubíček. „Kvalita hráčů byla vyšší než v minulých ročnících. Samozřejmě bych byl raději, kdyby ve finále byli Češi,“ řekl Roubíček.

V historii turnaje se mezi vítěze zapsal třeba Srb Janko Tipsarevič, Stéphane Robert či sedm českých tenistů Lukáš Dlouhý, Ivo Minář, Bohdan Ulihrach, Jiří Vaněk, Jan Hájek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Mezi účastníky byli i jiní zajímaví hráči, kteří pak udělali velký skok v žebříčku. Třeba jako předloni Francouz Lucas Pouille.

Pro příští ročník turnaje Prosperita Open by chtěl Roubíček minimálně udržet dotaci pětasedmdesáti tisíc dolarů a případně ji ještě navýšit.

„Byli bychom rádi, kdybychom udělali patnáctý ročník aspoň v téhle dotaci jako letos. Zkusíme to samozřejmě navýšit, abychom sem dostali ještě lepší hráče,“ dodal ředitel turnaje.

Přelom dubna a května roku 2018 bude v ostravských Komenského sadech zase patřit 15. ročníku tenisového challengeru Prosperita Open.

autor: ddp
Spustit audio