Ostravská zoo zahajuje komentovaná krmení zvířat

22. březen 2019

V sobotu 23. března budou v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava opět zahájena komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat. Tradiční zpestření prohlídky zoo se po zimní pauze vrací hlavně na víkendové dny.

Zkrátka ale nepřijdou ani návštěvníci upřednostňující prohlídku zoo v pracovní dny. Každý den mohou zájemci vidět péči o slony nebo krmení šimpanzů. Od dubna pak přibude setkání u krokodýlů nebo krmení medvědů a hulmanů v expozici Čitván.

„V květnu se pak mohou lidé těšit na velbloudy a supy. A jakmile bude dostatečně teplo, otevře se i průchozí expozice Ráj lemurů, kde bude probíhat komentované krmení lemurů,“ říká mluvčí zoo Šárka Nováková.

V den zahájení komentovaných setkání bude u expozice Na statku připraven i program pro děti. Děti, ale i dospělí se budou moci seznámit s jarními rostlinami a naučit se je poznávat, vyluštit si květinovou křížovku nebo si vyrobit ozdobu z květin. Program, který na sobotu 23. března připravilo Středisko volného času Ostrava, potrvá od 10:00 do 16:00.

Časový harmonogram aktuálních komentovaných setkání v Zoo Ostrava:

každý den
 - 12:00 šimpanzi
 - 13:00 až 13:30 začíná péče o slony

víkendy a svátky
 - 09:30 pandy
 - 10:30 vydry
 - 11:00 mandrili
 - 12:30 žralůčci (pouze víkendy)
 - 14:00 hroši

vybrané dny
 - 11:30 loriové (úterý a čtvrtek)
 - 13:30 šelmy (úterý, středa a čtvrtek, mimo svátky)

Setkání může být z nenadálých provozních či veterinárních důvodů zrušeno.

Lidé se během komentovaných prohlídek kromě pozorování zvířat od chovatelů zároveň dozvědí řadu zajímavostí o chovu daného druhu v lidské péči i aktuální situaci ve volné přírodě, která není často nijak příznivá. „Pro mnohé, ve volné přírodě ohrožené druhy, se stává chov v zoologických zahradách poslední možností, jak tato zvířata uchovat pro příští generace,“ dodává mluvčí zoo.

autor: tif
Spustit audio

Související