Opava sestupuje, Slavia znovu druhá

24. září 2010

Fotbalová Gambrinus liga se loučí se Slezským FC Opava. Klub, který měl během sezóny velké finanční problémy, prohrál ve 28. kole s Olomoucí 1:2, a definitivně sestupuje do druhé ligy. Krok k záchraně neudělaly ani České Budějovice, které se zlínskou Tescomou doma jen remizovaly 0:0. Stejným skóre skončil také duel Slavie s Blšany. Sešívaní se přesto vrátili na druhé místo ligy, protože Teplice podlehly Liberci 0:1. V posledním duelu se Slovácko rozešlo s Příbramí smírně 1:1.

Olomouci naopak tři body z Opavy pomohly. Zapojila se výrazně do boje o evropské poháry, v nichž se dnes malého, ale zřetelného vítězství dočkala pražská Slavia. Její fanoušci po domácí bezbrankové remíze se zachraňujícími se Blšany byli rozladěni, ale za pár hodin měli důvod k radosti. Teplice totiž s Libercem nezískaly ani bod a na jejich stadionu to bookmakeři nečekali. Na Stínadlech podlehli domácí po dlouhých 22 zápasech. Liberec, jemuž příští týden s největší pravděpodobností bude potvrzena šestibodová ztráta za korupci, se výhrou udržel teoreticky alespoň ve hře o Pohár UEFA. Ve dvou duelech sestupem ohrožených týmů se zrodila remíza. Nejmenší radost měli z nerozhodného výsledku v Českých Budějovicích. Jihočeši nastřelili dvakrát břevno zlínské branky, ale gól nejslabšímu týmu jarní části nedali. Naděje na záchranu se jim opět o kus vzdálila. Příbram je k ní naopak po bodu na hřišti Slovácka hodně blízko a Drnovice ji mají po úspěchu s Ostravou jistou.

Slavia Praha - Chmel Blšany 0:0
Rozhodčí: Šedivý - Pokorný, Kafka. ŽK: Hrdlička, Sedláček - Sýkora, Střihavka, Pleško. Diváci: 1593.

Slezský FC Opava - Sigma Olomouc 1:2 (0:2)
Branka: 64. Zeher - 29. Randa, 39. M. Hubník. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Pospíšil. ŽK: Svátek - Špiláček, Vaniak. Diváci: 1326.

FK Teplice - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 5. Slepička. Rozhodčí: Královec - Kordula, Kumstát. ŽK: Rada, Krmaš, Rilke, Klein, Fenin - Čech, Polák, Šinglár, Slepička. Diváci: 5438.

Dynamo České Budějovice - Tescoma Zlín 0:0
Rozhodčí: Matějek - Tulinger, Handlíř. ŽK: Kulič - Koubský, Janíček, Jelínek, Klinka. Diváci: 2549.

1. FC Slovácko - Marila Příbram 1:1 (1:1)
Branky: 17. Pavlík z pen. - 44. vlastní Rajnoch. Rozhodčí: Helebrant - Chytil, Petřík. ŽK: Rajnoch, Jarolím - Pařízek, Mendy. Diváci: 4628.

autor: vbi
Spustit audio