Ondřej Štindl: Až se ti zatočí hlava. Bývalý novinář se mstí agresivnímu facebookovému debatérovi

24. březen 2024

Román dvojnásobného držitele Českého lva za scénář konfrontuje pražské a maloměstské prostředí, intelektuální a lidový svět na pomezí satiry, hororu, psychodramatu i road movie. Poslouchejte online po dobu čtyř týdnů po odvysílání. Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Účinkuje: Lukáš Hlavica
Režie: Hynek Pekárek
Premiéra: 2. 3. 2024
Svoji nahrávku pro vysílání Českého rozhlasu připravilo vydavatelství OneHotBook.
Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Jak v sobě vykřesat jiskru, když jsi vyhořelý? Touhle otázkou se trápí hrdina románu – deníkový komentátor Johan Souček. Prezidentské volby znovu vyhrál záštiplný stařec. Pokrytectví kolegů z domovské redakce je už natolik nesnesitelné, že hrdina raději vyklízí pole i zásuvky. S padesátkou na krku opouští novinařinu a dumá, co dál.

V zoufalství začne stopovat internetového diskutéra, jehož příspěvky pod redakčními články ho už celé měsíce štvou. Po drobných provokacích dojde k osobní konfrontaci a nečekaným zvratům. 

Román dvojnásobného držitele Českého lva za scénář konfrontuje pražské a maloměstské prostředí, intelektuální a lidový svět na pomezí satiry, hororu, psychodramatu i road movie. Je možné v něm vidět surovou a stísňující karikaturu rozdělené společnosti. A také obraz existenciální krize, strachu z nicoty a touhy uniknout.

Spustit audio

Související