Olympijští vítězové a hokejoví mistři světa potěšili vyprodanou jihlavskou arénu

30. srpen 2014

Olympijští vítězové z Nagana a hokejoví mistři světa vyprodali při exhibičním utkání, které se hrálo na počest smutného desetiletého výročí od tragického úmrtí Ivana Hlinky, jihlavský stadion a předvedli, že ani šestnáct let od historického triumfu nic ze svého uměni neztratili.

V sestavě olympijských vítězů chyběli pouze Petr Svoboda a Robert Lang. Svoboda se omluvil a Lang sice přijel, ale musel se zase vrátit do Ameriky. Z největší dálky tak dorazil obránce Šmehlík, který přicestoval z Buffala.

Jenom na střídačce zůstal kapitán naganských šampionů a v současnosti trenér národního týmu Vladimír Růžička, vedle něj byl v civilu i Jiří Dopita, kterému nedovolily nastoupit problémy s kolenem.

V brance nastoupil Dominik Hašek, který měl původně chytat pouze první třetinu, ale nakonec zůstal v brankovišti do poloviny zápasu, než ho vystřídal Roman Čechmánek.

Utkání se hrálo samozřejmě v exhibičním tempu a i konečné skóre tomu odpovídalo. Ale o výsledek nešlo. Setkání olympijských vítězů s mistry světa se vydařilo, spokojení odcházeli všichni. Hlavně fanoušci, kteří po celé utkání vytrvale povzbuzovali a každou podařenou akci odměnili potleskem.

Exhibiční hokejové Zlaté utkání v Jihlavě:

Tým olympijských vítězů z Nagana - Zlatý hattrick 7:7 (0:2, 3:2, 4:3)
Branky a nahrávky: 28. Hejduk (Ručinský, Reichel), 33. Ručinský (Reichel, Hejduk), 34. Martin Straka (Šlégr, Jágr), 41. Ručinský (Reichel), 48. Jágr (Straka), 49. Moravec (Hamrlík, Hejduk), 55. Patera (Moravec, Šlégr) - 13. Vlasák (Kucharčík, J. Hlinka), 15. Ujčík (Pilař, Martínek), 22. J. Hlinka (Vlasák), 26. Kucharčík (Vlasák, Martínek), 41. Broš (Čajánek), 52. J. Hlinka (Pilař), 57. Kucharčík (J. Hlinka, Vlasák). Rozhodčí: Homola, Husička - Gebauer, Lederer. Diváci: 7200.
Tým olympijských vítězů z Nagana: Hašek (31. Čechmánek) - Šmehlík, Šlégr, Hamrlík, L. Procházka, Špaček, F. Kučera - Jágr, Beránek, Martin Straka - Hejduk, Reichel, Ručinský - Moravec, Patera, M. Procházka - Čaloun. Nehrající kapitán: Vladimír Růžička a Jiří Dopita.

Spustit audio