Odpálíme žižkovský vysílač, slibuje Kohák. Speciální videomapping připomene přistání na Měsíci

18. červenec 2019

Znáte ho jako zábavného herce a režiséra reklam. Dovedete si ale Jakuba Koháka představit, jak vede seriózní rozhovor s vědcem? Přesně to se chystá v souvislosti s 50. výročím přistání na Měsíci. 

O víkendu si totiž pražský Žižkov připomene 50. výročí přistání Američanů na Měsíci. Celou akci režíruje právě Jakub Kohák, kromě toho ji ale bude i moderovat. „Jsem připraven. Otázka je, zda jsou oni připraveni na mě,“ směje se Jakub Kohák v rozhovoru s Lucií Výbornou.

Součástí akce budou nejen rozhovory se zajímavými hosty nebo promítání, ale především speciální videomapping. Ten vypukne v sobotu ve 22 hodin a 17 minut (tedy přesně 50 let poté, co noha člověka poprvé stanula na Měsíci), a promění tak celou žižkovskou věž v pomyslnou raketu. 

Neil Armstrong byl ukázkový psychopat. Bezchybný a přirozený vůdce, říká psychiatr Radkin Honzák

Psychiatr Radkin Honzák

Používáme prý jen 10 procent svého mozku. Alespoň se to tedy říká. A co na to uznávaný psychiatr Radkin Honzák? „U někoho to tak opravdu je,“ říká v rozhovoru s Lucií Výbornou vyhledávaný odborník na lidskou psychiku.

„Žižkovský vysílač skutečně vzlétne. Odpálíme ho a doufáme, že alespoň metr popoletí,“ naznačuje Jakub Kohák s notnou dávkou nadsázky. „Kromě videmappingu chystáme i jedno speciální 3D překvapení, na které se moc těším!“

Vesmírný páreček

K zájmu o astronautiku prý Jakuba Koháka přivedla osobnost Neila Armstronga – prvního muže na Měsíce, který, jak Jakub Kohák upozorňuje, vůbec neměl jednoduchý život. „Možná měl vesmírný program jako terapii,“ uvažuje herec a režisér.

Lety na Měsíc jeho samotného fascinují natolik, že by prý velmi rád natočil i reklamu s podobnou tematikou. „Můj sen je zažít stav beztíže. Chtěl bych vzít malý páreček a hodit ho do prostoru, sám bych se odrazil, letěli bychom proti sobě s párečkem, já bych se maličko točil jako vrtulka a pomalu bych páreček schramstnul,“ zasní se. 

Yes Man Jakub Kohák

Jakub Kohák zkrátka patří k lidem, kteří jsou otevření téměř čemukoliv. Což s sebou nese jak hodně dobrého, tak i špatného. „Působíte pozitivním dojmem a lidé s vámi rádi tráví čas. Negativní je, že když se to nakumuluje, máte velmi málo času, i pro svůj vlastní život. Takže se musíte naučit říkat ne,“ zdůrazňuje.

Přestože ale Jakub Kohák působí jako ultimátní Yes Man, otázky, na které odpovídá tvrdé a razantní ne, prý existují. „Třeba jestli mám rád jiný klub než Spartu Praha. Nemám!“ 

autoři: Lucie Výborná , als

Související