Obyvatelé České Lípy se mohou zapojit do plánu rozvoje města. Radnice spustila sérii anket

6. květen 2024 15:20

Město Česká Lípa zjišťuje spokojenost obyvatel s dopravou, vzděláváním nebo sociálními službami. Po celý květen mohou lidé na webu města vyplňovat postupně zveřejňované ankety. Výstup z průzkumu bude jedním z podkladů připravovaného rozvojového plánu města.

Do 10. května 2024 českolipskou radnici zajímá oblast vzdělávání. Dotazník o necelých dvaceti otázkách zabrousí i do oblasti vybavení a služeb.

V dalších týdnech bude město postupně zjišťovat spokojenost v oblasti dopravy, sportu nebo kultury. Tématem dotazníků budou také sociální služby, bydlení, životní prostředí a obecně rozvoj a urbanismus města.

Ankety vycházejí vždy v pátek na webu města. První za tři dny vyplnilo přes 200 lidí. Celkem bude dotazníků pět a budou vycházet celý květen. 

Město myslelo i na lidi, kteří nemají možnost připojit se k internetu. Jak uvedla mluvčí radnice Kristýna Brožová, celý dotazník, tedy všech pět částí, vyjde v květnovém vydání Městských novin, které chodí všem domácnostem ve městě zdarma do schránek. Tam by se měly lidem objevit na konci května. Vystřižené dotazníky bude možné odevzdávat do poloviny června. 

Použije je pro tvorbu nové verze Strategického plánu rozvoje města. Jde o dokument, který kromě obecných informací vyzdvihuje silné a naopak slabé stránky České Lípy. Města ho musí mít, například pro to, že často jde o jednu z podstatných příloh při podávání žádostí o dotace.

Strategický plán má v připravované podobě začít platit v následujícím roce, oproti předchozím až do roku 2036.

Spustit audio