Nymburk slaví první výhru v Eurocupu. Šance na postup je ale malá, ví Hruban

29. leden 2015

Premiérovou výhru ve čtvrtém kole nadstavbové fázi Eurocupu zaznamenali basketbalisté Nymburku. Na palubovce pražské Tisport arény porazili francouzského vicemistra Štrasburk 72:66 a udrželi alespoň teoretickou šanci na postup do vyřazovací fáze.

Vstup do utkání proti favorizovanému soupeři hráčům Nymburku nevyšel. Nedokázali se prosazovat na útočné polovině a chybami v obraně nabízeli soupeři snadné možnosti k zakončení, což vedlo po první desetimutovce v jedenáctibodové manko.

Ovšem hned po návratu na palubovku domácí přidali, srovnali se soupeřem rychle krok a nakonec vyrovnané utkání dovedli do vítězného konce.

„Dokázali jsme se dostat do tempa a dali jsme jednoduché koše, které nám pomohly vrátit se do zápasu. Od té chvíle bylo utkání v našich rukách,“ vysvětloval změnu ve výkonu Nymburku Vojtěch Hruban.

„Pro nás jsou všechny zápasy důležité, snažíme se vyhrát všechno. Snad nás výhra nakopne k lepším výkonům,“ prozradil po utkání pivot Pavel Houška, který v posledních týdnech s Nymburkem vyhrál v mezinárodních soutěžích teprve podruhé z patnácti zápasů.

Středočechům by dávalo větší šance vítězství o osm bodů, ale i „pouze“ šestibodová výhra zvedla týmu sebevědomí před dalšími boji ve skupině.

Čtěte také

„Měli jsme spoustu šancí, jak zápas zlomit. Na druhou stranu proti Štrasburku to nebylo tak důležité, protože skupinu zřejmě vyhraje. Šance je sice malá, ale pořád žije,“ dodal Hruban.

K postupu teď jedenáctinásobný český mistr musí vyhrát v Eurocupu obě zbývající utkání, jak za týden na půdě Petrohradu, tak poté doma s Kazaní. A hlavně vyšším rozdílem než s nimi prohráli v úvodních vzájemných zápasech.

„Bilance není zrovna ideální. Máme o výhru méně než ostatní týmy a teď nás čeká těžký zápas venku. Pokud se nám podaří vyhrát, šance mohou o hodně vzrůst,“ vypočítává Hruban.

autoři: jbk , Petr Hašek
Spustit audio