Nymburk obhájil titul mistra České republiky

27. květen 2012

Ve čtvrtém utkání finálové série Mattoni NBL vyhráli v sobotu nymburští basketbalisté v Prostějově nad domácím celkem 84:67 a celkově čtyři nula na vítězství.

Nymburk vládne české lize od sezony 2003/2004. "Zlepšili jsme obranu, navíc nám to začalo padat z dálky a to bylo rozhodující. Oni začali všechny zápasy dobře, ale pak jim docházely síly, " řekl po zápase nymburský Michal Křemen, autor 11 bodů. "Byl to asi nejjednodušší titul za poslední roky. Po té těžké sezoně je pro nás ale hodně cenný," dodal Křemen.

Ve zvláštní situaci byl Pavel Slezák, který v této sezoně hostoval v Prostějově právě z Nymburka. „Jsem moc rád že jsem si mohl zahrát finále. Je to pro mne velká zkušenost, užíval jsem si to,” prozradil Slezák. Kvalitu soupeře uznal i trenér Prostějova Zbyněk Choleva: „Mohli jsme dát koš – nedali jsme a to je vždy u tak silného soupeře jako je Nymburk potrestáno že vám dají oni koš. Oni navíc odehráli víc těžkých zápasů, mají plnou střídačku hráčů, schopných skórovat nebo nastoupit do obrany a my jsme tak silní nebyli,” dodal trenér Prostějova.

autoři: min , Von
Spustit audio