Nová smlouva a pozvánka do reprezentace, plzeňský Petržela opět září

30. září 2015

V létě byl v Plzni na odpis, ale teď je zpátky v národním týmu a Viktoria s ním už zase naplno počítá. Milan Petržela chytil druhou fotbalovou mízu a k zápasu Evropské ligy proti Villarrealu odletěl s novou smlouvou v kapse.

„Možná mi pomohlo, že jsem byl pod tlakem, protože mi končila smlouva. Musel jsem zabrat, abych se v týmu udržel.“

Člověk se dokáže vybičovat k nejlepším výkonům, když mu teče do bot. Zastáncům téhle teorie příběh Milana Petržely dává zapravdu.

V létě byl v plzeňském kádru trochu navíc, jenže pak se dlouhodobě zranil Václav Pilař, Petržela zůstal, dostal prostor na hřišti a využil ho. A tak se z hráče, který už byl skoro odepsaný, stal fotbalista čerstvě podepsaný. Tedy pod smlouvou až do léta 2017.

„Jsem rád, že můžu zůstat ve Viktorce. Na začátku sezony to bylo všelijaké, nevědělo se, jestli zůstanu, nebo nezůstanu. Byla to dřina, musel jsem si o to říct výkony a prací na trénincích. Jsem rád, že se to podařilo.“

K příjemnému naladění má Petržela i další dobrý důvod. Po víc než roční pauze ho Pavel Vrba nominoval k zápasům národního týmu, což už ve 32 letech v některých chvílích ani moc nečekal.

„Podařily se mi dva zápasy a jsem rád, že si toho trenér všiml a neudělal nade mnou tlustou čáru. Jsem zpátky a bude se chtít v reprezentaci udržet.“

Jinými slovy zahrát si třeba i příští rok na mistrovství Evropy ve Francii, i když na postupu se nepodílel, protože v kvalifikaci zatím neodehrál ani jedinou minutu, a soutěžní zápas za reprezentační tým nehrál už tři roky.

Upravit tuhle bilanci může teď proti Turkům a v Nizozemsku - už bez tlaku, s jistotou českého postupu v zádech. Ale ještě předtím ho čeká jiná mezinárodní konfrontace, ve které naopak výsledek podstatný bude.

 

Milan Petržela v rozhovoru pro španělskou televizi. Tlumočnice se s jeho moravštinou trošku pere :)

Posted by FC Viktoria Plzeň on 30. září 2015

Za Viktorii Plzeň nastoupí na hřišti vedoucího týmu španělské ligy Villarrealu a je připravený, že to v lecčem bude náročnější než před čtyřmi lety na Nou Campu proti Barceloně.

„Barcelona hraje pořád postupnou kombinaci, zavřou všechny u vápna a obehrávají si to. Villarreal hraje spíše na brejky, mají rychlý přechod do útoku, na tři doteky jsou u vápna a hned jdou do zakončení,“ prozradil Petržela.

Utkání Villarreal - Plzeň začne na stadionu El Madrigal ve čtvrtek pět minut po 21. hodině, částečně ho uslyšíte na Radiožurnálu a celé v přímém přenosu Českého rozhlasu Sport, který naladíte digitálně, na webu zpravy.rozhlas.cz nebo v chytrém mobilu v aplikaci iRadio.

autoři: jkb , Vojtěch Bureš
Spustit audio