Nezvládli jsme momenty, které dělají zápas, mrzí slávistu Jana Koláře

4. leden 2015

Hokejisté pražské Slávie znovu prohráli. Tentokrát v duelu s Litvínovem sice pouze jednou inkasovali, sami ale nedokázali dát ani branku a prohráli 0:1. Podle útočníka Jana Koláře neodehrál pražský tým špatný zápas, zklamal ale v koncovce.

„Je škoda, že soupeři stačil jeden gól. Herně to bylo slušné utkání, ale když na našem skóre svítí nula, nemůžeme pomýšlet na body,“ mrzí útočníka Slavia Jana Koláře.

Šancí přitom měl pražský tým dost, ve 3. třetině navíc nevyužil přesilovky proti třem soupeřům. „Jsou to momenty, které dělají zápas. My jsme je nezvládli, oni je zvládli ubránit, proto vezou body domů,“ mrzí 33letého navrátilce do sestavy Slavie.

Mužstvu by mohl pomoci svými zkušenostmi. „Věřím tomu. Jsem tu krátce, zhruba dva týdny, tak jsem čerstvý a necítím sklíčenost. Asi máme v hlavách, že propast v tabulce je, ale snažíme se koukat dopředu a soustředit se na utkání, ne na tabulku,“ říká útočník, který se ve 4 zápasech za Slavii zatím gólově neprosadil.

„Musíme zlepšit koncovku. Držet se zodpovědné hry a v koncovce dát konečně nějaký gól a psychicky se zvednout. Když člověk čeká dlouho na gól, na týmu se to podepíše. Věřím, že kdybychom to prolomili, na tvářích a v hlavách se to podepíše, mohlo by nám to pomoct,“ věří Jan Kolář.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávka: 22. Petružálek (Pavlík). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 4738.

autoři: pka , vman
Spustit audio