Neúspěšný vstup do nového roku za sebou mají hokejisté Karlových Varů. S Brnem prohráli bez vstřelené branky

Poprvé v extraligové sezoně odehráli utkání bez vstřelené branky a na ledě brněnské Komety prohráli 0:3. Právě v Brně se přitom můžou Západočeši cítit trochu jako doma, při cestách na Moravu v tomto městě pravidelně spí i trénují.

V aktuální sezoně ovlivněné přestávkou vynucenou vládními opatřeními si týmy častěji domlouvají delší série zápasů na hřištích soupeřů, aby nemusely tolik cestovat. Energie se tak udělala v Brně moravskou základnu.

„Je to takový náš pomocný bod při té naší cestě po republice. My to máme v podstatě ke všem soupeřům relativně daleko, takže využíváme toho, že tady uděláme takovou mezistanici. Využíváme toho docela často,“ přiblížil asistent trenéra hokejistů Karlových Varů Tomáš Mariška, proč si západočeský tým oblíbil pobyty v Brně.

Asi nejlépe zná z karlovarského týmu brněnský stadion obránce Libor Zábranský mladší. Syn majitele hokejové Komety prošel klubovou mládeží a na západě Čech je z Brna jen na dočasné hostování. Tentokrát byl v nové roli.

„Bylo to zvláštní, byl jsem tady poprvé jako host. Byl to další zápas, dobrá zkušenost, že jsem si to zkusil jako host a bohužel pro nás a pro mě, že jsme odsud neodvezli body,“ litoval prohry 0:3 mladý obránce.

Se svým otcem, který je také trenérem brněnské Komety Libor Zábranský mladší vzájemný zápas rozebere. „Určitě si zavoláme. Minule jsme vyhráli my, teď oni, takže to máme 1:1, ale doufám, že dokonce sezony bude to skóre pro nás – pro Vary,“ dodal s úsměvem Zábranský mladší.

Další zápas Karlovy Vary čeká už v úterý 5. ledna od 17.30 na domácím ledě proti Litvínovu.

autoři: David Nekvinda , nkr
Spustit audio